Interaktivni parkour vključuje več predstavnikov interaktivne tehnologije, ki na oprijemljiv in v prakso usmerjen način obravnava ustrezne teme digitalizacije.

Na kratko

 • IZZIV


  Za ozaveščanje MSP o značilnostih in potencialih tehnologij industrije 4.0 je potreben praktično usmerjen pristop. Digitalizacijski parkour, sestavljen iz več interaktivnih demo postaj, pomaga raziskovati in analizirati nove tehnologije na oprijemljiv in v prakso usmerjen način. Primeri za predstavitvene postaje so:

  • Industrijski internet stvari
  • Kobotika
  • Blockchain, Kriptovalute & SmartContracts
  • Računalništvo v oblaku
  • Povečana resničnost in navidezna resničnost
  • Umetna inteligenca in pametni podatki
  • Delovna mesta prihodnosti • IZID


  Vsaka predstavitvena postaja obiskovalcu omogoča, da na hiter in enostaven način izkusi delovanje predstavljene tehnologije in prednosti, ki jih ponuja, hkrati pa pokaže tudi njene potencialne pomanjkljivosti. Pomaga pri ozaveščanju ter ponuja navdih in ideje za preizkušanje in uvajanje tehnologij v kontekstu podjetja oz. obiskovalca npr. s pilotnimi projekti.

  Vsaka predstavitvena postaja je ustvarjena in zgrajena v povezavi z resničnimi primeri in tehnologijami partnerskih organizacij. Postaje lahko vključujejo tudi pogled na finančne vidike, povezane s tehnologijami (npr. Interaktivni izračun donosa naložbe). Predstavitvene postaje so zasnovane kot mobilne in modularne enote, kar olajša razširitev in uporabo v širšem kontekstu. Digitalizacijo Parkour je ustanovila švicarska pametna tovarna in njena mreža vključuje več kot 50 partnerjev. Je del odprtega živega laboratorija – torej je dostopen širši javnosti.

  • Število MSP, ki obiščejo digitalizacijski parkour: v povprečju vsaj 2 MSP na teden
  • Število nadaljnjih projektov, ki so bili navdihnjeni z digitalizacijo Parkour: 3 novi projekti digitalizacije z MSP na leto (projekti na področju razširjene resničnosti, kobotike, Big Data)

  Redno posodabljanje in izvajanje demonstracij o napredni tehnologiji zahteva stalna prizadevanja in razpoložljivost tehničnih virov in kompetenc.Vpliv

Odločevalci v MSP se raje učijo iz praktičnih in oprijemljivih primerov kot iz teoretičnih konceptov. Odločevalci v MSP se raje učijo iz praktičnih in oprijemljivih primerov. Vsaka evropska regija bi morala zagotoviti odprte dostopne točke, kjer lahko MSP (in druge organizacije) izkusijo in spoznajo napredne tehnologije. Zahvaljujoč modularnemu značaju digitalizacije Parkour je to najboljšo prakso enostavno prenesti v druge regije, ki želijo ustanoviti demo center za digitalizacijo in industrijo 4.0.
Dhi Prejšnji prispevek

Inovacijski center za digitalno zdravje in oskrbo

GROWTH HUB Naslednji prispevek

GROWTH HUB – vse na enem mestu za podjetja