Škotski center za digitalne zdravstvene inovacije spodbuja sodelovanje med javnim sektorjem, državljani in zasebnim sektorjem za izboljšanje zdravstvenega varstva na Škotskem.

Na kratko

 • IZZIV


  Inštitut za digitalno zdravje in oskrbo (DHI) je bil ustanovljen leta 2013 s financiranjem škotskega sveta za financiranje in je del mreže inovacijskih centrov na Škotskem. DHI združuje ljudi in organizacije v zdravstvenem in socialnem varstvu, dobrodelnost in tehnologijo, ter akademski sektor pri razvijanju novih idej za digitalno tehnologijo in storitve, ki bodo izboljšale zdravstvene in negovalne storitve.

  Inovacijski model in delovne procese so spremenili tako, da se osredotočajo na prepoznavanje zdravstvenih težav in težav zdravstvene oskrbe, in na katere lahko digitalne inovacije najbolj vplivajo. Pomagajo pri vizualizaciji in raziskovanju kreativnih rešitev za nastale probleme, ter jih predstavijo industriji in akademski skupnosti. Namen je zmanjšati pritisk na zdravstvene storitve, hkrati pa izboljšati kakovost življenja škotskega prebivalstva v mestnih in podeželskih skupnostih. Sodelujejo s škotskimi vodilnimi zdravstvenimi in zdravstvenimi delavci, javnim sektorjem, akademskim svetom, dobrodelnimi organizacijami in industrijo, da bi sooblikovali storitvene modele in digitalne rešitve.


 • IZID


  • 44 novih izdelkov / storitev (npr. Fitbitni podatki, integrirani v MyDiabetesMyWay).

  • 76 posegov (npr. Troponin - ocena suma srčnega popuščanja).

  • 50 dostavljenih poročil (raziskovalna področja, kot so zdravstvene evidence, podpora pri kliničnih odločitvah, storitve naslednje generacije, osebni podatki).

  • DHI je financiral 6 magistrskih študentovVpliv

Takšen inovacijski model omogoča neposredno razumevanje politik, državljanov in nacionalno zdravstveno službo, ter težave, ki jih rešujejo. Problemov se lotevajo na najučinkovitejši način, tako da so storitve koristne za vse vpletene. Simulacijsko in predstavitveno okolje omogoča vsem udeleženim, da si lahko predstavljajo nove storitvene modele in njihovo delovanje.

Več o programu je na voljo tukaj.


Devise Prejšnji prispevek

Vavčerji za sofinanciranje digitalnega svetovanja, opreme in orodij

Parkour 1 Naslednji prispevek

Parkour za digitalizacijo