Digitalno inovacijsko stičišče Slovenija (DIH Slovenija) skupaj z Univerzo v Mariboru, Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo Republike Slovenije, Gospodarsko zbornico Slovenije in Slovenskim podjetniškim skladom v ponedeljek, 10. junija ob 9.30h, vabi na predstavitev digitalnih vavčerjev, ki bo potekala na mariborski univerzi (Dvorana Borisa Podrecce, Slomškov trg 15). Vavčerji mikro, malim in srednje velikim podjetjem omogočajo sofinanciranje izdelave digitalne strategije, storitev digitalnega marketinga, dviga digitalnih kompetenc ter zagotovitve kibernetske varnosti. Udeležba na dogodku je brezplačna.

Predstavitev digitalnih vavčerjev

V aprilu je Slovenski podjetniški sklad objavil javne pozive za vavčerje za pripravo digitalne strategije, digitalni marketing, dvig digitalnih kompetenc ter kibernetsko varnost. Na dogodku v Mariboru bodo predstavljeni vavčerji ter minimalni standardi, ki jih zahtevajo pozivi. Predstavili bodo proces prijave, obrazce, kataloge in način sodelovanja DIH Slovenija. Ta vodi katalog strokovnjakov, katalog usposabljanj ter smernice za digitalno preobrazbo. V katalogih so navedeni številni preverjeni strokovnjaki in programi usposabljanja, med katerimi lahko izbirajo podjetja, ki se želijo prijaviti na poziv za digitalne vavčerje. Poleg tega je DIH Slovenija pristojen za podajanje predhodnega pozitivnega mnenja, ki ga mora pridobiti prijavitelj pred oddajo zahtevka za izplačilo, in sicer na področju digitalnega marketinga, kibernetske varnosti ter za pripravo digitalne strategije. Udeležba na dogodku je brezplačna, zaželena je prijava na tto@um.si. Več informacij o predstavitvi je na voljo na spletni strani Univerze v Mariboru.

Javni pozivi

Višina sredstev, ki je na razpolago za izvedbo predmeta javnih pozivov na področju digitalizacije za obdobje od 2019 do 2023, znaša 8,5 milijona evrov oziroma približno 2 milijona evrov na letni ravni. Obdobje upravičenosti stroškov in izdatkov bo trajalo do 30. septembra 2023. Za dodatne brezplačne informacije in pomoč pri pripravi vloge so prijaviteljem na voljo tudi svetovalci mreže Slovenskih poslovnih točk (SPOT).

DIH Novica Placeholder Prejšnji prispevek

Kakšni bodo poklici prihodnosti - vpliv digitalizacije v gospodarstvu

DIH Novica Placeholder Naslednji prispevek

Evropski sklad vlaga v Slovenijo: projekt širokopasovnega omrežja za povečanje pokritosti s FTTH