Če je odgovor na vprašanja »ne« ali »že dolgo časa ne«, potem je čas, da razmislite o svoji poslovni prihodnosti. Odvisno od vašega delovnega mesta se lahko v naslednjih letih zgodi, da boste ogroženi zaradi pojava nove tehnologije. Umetna inteligenca bi lahko na primer občutno poenostavila ključne naloge, ki jih vsak dan opravljate za podjetje. Avtomatizirani sistemi bi prav tako lahko (delno ali v celoti) upokojili vaše delovno mesto. Najboljši čas za reagiranje je danes in ne jutri.


Digitalna.si – center znanja in ažurnih informacij

Digitalna.si je spletišče, kjer boste lahko spremljali najnovejše trende na področju digitalnih kompetenc, projektov in delovnih mest. Namenjena je za posameznike in podjetja vseh velikosti.


DIH Slovenije s svojim orodjem za ocenitev digitalnih kompetenc

Tudi Digitalno inovacijsko stičišče (DIH) Slovenije ima orodje za samoocenitev digitalnih kompetenc. Ustvarili so ga na podlagi analize potreb slovenskih MSP podjetij, ki so jim zaupali, katera digitalna znanja najbolj iščejo.

Več o delovanju orodja si lahko ogledate tukaj.


Evropski center za usvajanje novih znanj in veščin

Zelo podoben vir z večjimi razsežnosti je evropsko vozlišče www.digital-skills-jobs.europa.eu, kjer prav tako lahko dostopate do najnovejših novic, izobraževanj, priložnosti in digitalne evropske skupnosti, ki jo lahko izkoristite za globalno mreženje.

Ima tudi edinstveno orodje za preizkus digitalnih veščin. Če bi se radi prepričali, da imate dobro digitalno znanje, ali pa potrebujete budnico, da obstoječe znanje ni več aktualno, potem je to orodje primerno za vas.


Pattern City – izobraževalni, razvojni in inovativni ekosistem

Pod okriljem Ljudske Univerze Velenje je nastal svojevrsten ekosistem Pattern City za spodbujanje izobraževanja, razvoja in stremenju k inovacijam. Velenjsko Vzorčno mesto zagotavlja vsebine z različnih področjih, vendar učenje spodbuja s praktičnimi primeri in igrivimi učnimi metodologijami.


Celoten članek lahko preberete v Računalniških novicah.

Dnevi svetovanja za znanje 1 Prejšnji prispevek

Dan za digitalno znanje

Za DI Hajmo digitalno small Naslednji prispevek

Vabilo na konferenco ZaDIHajmo digitalno