Da bi podjetja ozavestili in spodbudili na področju zagotavljanja ustrezne kibernetske varnosti v poslovanju, smo v DIH Slovenije skupaj s strokovnjaki z omenjenega področja zbrali koristne informacije. Vsem, ki želite narediti prve korake na tem področju, so na voljo v brošuri Kibernetska varnost: Vodnik za prve korake k varnejšemu poslovanju. Brošura je v elektronski obliki na voljo TUKAJ, če pa prisegate na tiskane izvode, pa obiščite DIH Slovenije v Domu gospodarstva.

Za dodatne spodbude malih in srednje velikih podjetij (MSP) na področju zagotavljanja ustrezne kibernetske varnosti v vedno bolj digitaliziranem poslovanju je na voljo tudi Vavčer za kibernetsko varnost Slovenskega podjetniškega sklada. MSP-jem omogoča sofinanciranje dveh aktivnosti: sistemskega varnostnega pregleda in penetracijskega testiranja, v obeh primerih SPS sofinancira do 60 % upravičenih stroškov. Celoten postopek, kako se podjetje (MSP) prijavi na javni poziv SPS, je podrobneje opisan TUKAJ.

DIH Slovenije se kot enotna vstopna točka za področje digitalizacije z zavedanjem o pomenu kibernetske varnosti pridružuje tudi pobudi navduševanja mladih za to področje, v mesecu oktobru se pridružuje organizaciji tekmovanja s področja kibernetske varnosti Cyber Night 2022, ki bo potekalo 7. oktobra. Kot poudarja eden od pobudnikov tekmovanja, strokovnjak za informacijsko varnost in direktor SSRD Gregor Spagnolo, so tovrstna kibernetska tekmovanja pomembna tudi s kadrovskega vidika, samega razvoja in zlasti osveščanja o pomenu kibernetske varnosti. Tovrstna tekmovanja so namreč namenjena prav promociji kibernetske varnosti kot navduševanju mladih, da na področju kibernetske varnosti poiščejo svojo karierno pot.

Female leadership Prejšnji prispevek

Ženska akademija za inovacije na podeželju za izkoriščanje neskončnih priložnosti digitalizacije

Digi si ai regio izziv digitalnih inovacij Naslednji prispevek

IZZIV DIGITALNIH INOVACIJ – DIGITAL INNOVATION CHALLENGE išče najboljše