Trenutno so informacije o digitalnih znanjih, možnostih usposabljanja in financiranju pogosto razdrobljene in redko presežejo meje držav. Da bi zmanjšali to razdrobljenost, bo skupina konzorcija razvila, lansirala in z vsebino napolnila Evropsko platformo za digitalne veščine in delovna mesta. Na enem mestu bo vsebina na voljo za skupnost in vse, ki jih zanimajo digitalne veščine in delovna mesta.

Platforma bo zagotovila brezplačen dostop do visokokakovostnih informacij, usposabljanj in podpore, kar bo uporabnikom pomagalo napredovati v znanju, napredovati v svoji karieri in dodati vrednost svojim organizacijam. Uporabniki bodo na enem mestu dobili priložnost spoznati dobre prakse, certificiranje ter evropske in nacionalne pobude. Poiskali bodo lahko možnosti za nadaljnje usposabljanje ter brskali po koledarju fizičnih in spletnih dogodkov.

Platforma bo združila celotno skupnost digitalnih znanj iz vse Evrope. To bo orodje za koalicijo za digitalne veščine in delovna mesta, za organizacije in posameznike, ter prostor za skupno delo in rast. Nacionalnim koalicijam bo omogočil priložnosti za sodelovanje, izmenjavo virov in izboljšanje njihove prepoznavnosti in znanja. V prihodnosti bo platforma ponujala tudi pametne funkcije, kot so orodje za samoocenjevanje ali prilagojeno uporabniško izkušnjo.

Kot rezultat bo imela platforma strateško vlogo pri odpravljanju naraščajoče vrzeli v digitalnih znanjih v različnih poslovnih sektorjih in družbenih skupinah, kot je pomanjkanje strokovnjakov za IKT in potreba po nadgradnji/ponovnem izpopolnjevanju Evropejcev v digitalnih tehnologijah.

Več je na voljo tukaj. Ko bo platforma vzpostavljena, o tem vsekakor obvestimo.

Nekaj več o platformi pa je v svojem predavanju na GoDigital 2020 povedal tudi Jakub Kajtman iz Evropske komisije, posnetek je na voljo tukaj.

Eksperimentalna okolja Prejšnji prispevek

Postanite del nacionalne platforme povezanih eksperimentalnih okolij

Svet kapitala digitalna ekonomika Naslednji prispevek

Svet kapitala: Slovenija še vedno pod povprečjem držav EU