Usposabljanja morajo biti dobro načrtovana, zanimiva, interaktivna in osredotočena na doseganje jasnih učnih ciljev. Vsebina in obseg usposabljanja naj bosta skladna s podatki, ki so navedeni v prijavni vlogi in najavi.

NAPOTKI za izvedbo usposabljanj

Opredelite jasne učne cilje:

Na začetku usposabljanja jasno opredelite cilje in naloge v okviru usposabljanja, da bodo udeleženci vedeli, kaj se bodo naučili in kako jim bo to koristilo. Vsebina in cilji usposabljanja morata biti usklajena z izbranim usposabljanjem iz Kataloga strokovnjakov.

_____________________________________________________________________

Izberite pravo platformo (v primeru on-line usposabljanj):

Izberite platformo, ki je uporabniku prijazna in zanesljiva ter podpira vrsto interakcije in sodelovanja, ki jo želite doseči. Platforma mora omogočati evidentiranje in prikazovanje udeležencev, izpis poročil o e-prisotnosti in aktivnosti ter čas trajanja usposabljanja. Izpis poročila o e-prisotnosti naj vključuje časovno prijavo in odjavo. Iz izpisa e-prisotnosti naj bo razviden ime in priimek udeleženca usposabljanja. V platformo naj bodo udeleženci registrirani z imenom in priimkom.

_____________________________________________________________________

Ustvarite zanimivo vsebino:

Uporabite različne oblike in medije, da bodo udeleženci sodelovali, na primer videoposnetke, grafike, interaktivne dejavnosti in skupinske razprave.

_____________________________________________________________________

Načrtujte interaktivnost:

Spodbujajte interakcijo med samimi udeleženci ter med udeleženci in izvajalcem usposabljanja. Na primer: ankete, kvize, delo v manjših skupinah, sobe za odmore (v primeru on-line usposabljanj) ter druga orodja in pristope, da olajšate skupinsko razpravo in sodelovanje. Enostransko podajanje vsebin s strani zunanjega izvajalca, brez interakcije udeležencev, ni primerna oblika usposabljanja po tem javnem pozivu.

_____________________________________________________________________

Zagotovite vire:

Udeležencem zagotovite ustrezne vire, kot so gradiva, povezave in posnetki delavnice, ter jih po usposabljanju spremljajte, da okrepite učenje in odgovorite na morebitna vprašanja.

_____________________________________________________________________

Preizkusite svojo tehnologijo:

Pred začetkom usposabljanja preizkusite tehnologijo in internetno povezavo ter se prepričajte, da vse deluje pravilno. Bodite pripravljeni na odpravljanje morebitnih tehničnih težav, ki se pojavijo med usposabljanjem.

_____________________________________________________________________

Potrebna tehnična oprema:

Zunanji izvajalec in udeleženci usposabljanja naj imajo zagotovljeno tehnično opremo, ki omogoča kvalitetno izvedbo in sodelovanje na usposabljanju. V primeru on-line izvedbe, morajo udeleženci imeti zagotovljene kamere in mikrofone, saj se lahko le tako zagotovi interaktivno izvedbo usposabljanja ter evidentiranje udeležencev na usposabljanju. V primeru, da podjetje/upravičenec oz. izvajalec ne moreta zagotoviti le-tega je potrebno usposabljanje izvesti v »živo«.


V namen ustrezno izvedenih usposabljanj DIH Slovenije v sodelovanju s Slovenskim podjetniškim skladom in Ministrstvom za gospodarstvo, turizem in šport izvaja preverjanje ustreznosti izvedbe usposabljanj.

Program kohezije 2021 2027 Prejšnji prispevek

10 prednostnih področij financiranja iz Programa evropske kohezijske politike 2021–2027

High angle financial elements arrangement Naslednji prispevek

Evropska komisija je prižgala zeleno luč prvemu slovenskemu zahtevku za plačilo evropskih sredstev za okrevanje in odpornost