22. marec 11:00 - 13:00

Studio Evropa: Okrevanje po pandemiji

22. marec 2021

11:00 - 13:00

Spletni dogodek

O dogodku in prijave

Prijavi se na dogodek

V spletni razpravi z uglednimi gosti bomo v ponedeljek, 22. marca, spregovorili (tudi) o tem, ali lahko Slovenija gospodarsko okrevanje po pandemiji spremeni v razvojni preboj.

Evropska sredstva iz instrumenta za okrevanje in odpornost so skupaj z denarjem iz kohezije in drugih evropskih skladov priložnost za izhod iz krize, razvoj in povečevanje blaginje državljanov. Glavni cilji instrumenta so odpravljanje gospodarskih in socialnih posledic pandemije, podpora zelenemu prehodu in digitalna preobrazba. Slovenija bo iz mehanizma lahko počrpala do 5,2 milijarde evrov, od tega 1,6 milijarde nepovratnih sredstev in 3,6 milijarde evrov posojil. Skupaj s sredstvi iz večletnega proračuna EU za obdobje 2021-27 lahko Slovenija računa na več kot 10 milijard evrov, kar je največ doslej.

V teh ključnih tednih in dneh pred oddajo slovenskega nacionalnega načrta za okrevanje se bomo z gosti v našem virtualnem Studiu Evropa v ponedeljek, 22. marca, ob 11. uri pogovarjali o tem, kako kar najbolje izkoristiti evropska sredstva in Sloveniji omogočiti preoblikovanje v razvito digitalno družbo 21. stoletja. Z nami bodo:

  • evropska poslanka Romana Tomc (ELS)
  • evropska poslanka Tanja Fajon (S&D)
  • evropski poslanec dr. Klemen Grošelj (Renew)
  • Ulla Hudina Kmetič, Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji
  • Ajda Cuderman, državna sekretarka na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo
  • dr. Marko Pahor, Ekonomska fakulteta v Ljubljani
  • dr. Gregor Anderluh, direktor Kemijskega inštituta in vodja Koordinacije slovenskih raziskovalnih inštitutov (KOsRIS)

Pogovor bo povezovala novinarka Radia Slovenija Maja Derčar, v živo ga lahko spremljate na našem Facebook profilu ali na našem YouTube kanalu.


4 0 Prejšnji prispevek

Temelj digitalne preobrazbe proizvodnih podjetij

Posnetek zaslona 2021 03 22 195956 Naslednji prispevek

Delavnica na temo razvoja Kreativnih industrij v Sloveniji