13. maj 09:00 - 15:00

Metodologija analize kibernetskih tveganj


13.5.2021, od 09:00 do 15:00

Ocena kibernetskih tveganj vam lahko zagotovi zaščito pred tveganji s predlogi za izboljšanje vaše kibernetske varnosti. Ali veste, kako pomembni so vaši podatki, ki jih ima vaše podjetje ali organizacija, in vedeti morate, kako pomembno je, da jih zaščitite, še predno pristopite k izvajanju ukrepov.

Stalno upravljanje kibernetskih varnostnih tveganj, s katerimi zmanjšujemo vpliv groženj na informacijske rešitve v vseh fazah razvoja in delovanja je pomembno, saj se tako lahko izognete kasnejšim težavam in nepotrebnim stroškom.

Skladnost izvedenih ukrepov kibernetske varnosti z uveljavljenimi standardi in najboljšimi praksami je bistvenega pomena za povečanje zaščite. Brez dobre analize tveganj pa so ukrepi lahko tudi prekomerni. Številnim organizacijam primanjkuje osebja z izkušnjami na tem področju, zato težko sprejemajo nove pristope in tehnike. Izobraževanje je pomemben sestavni del, vendar je poglobljeno znanje težko prenesti, zato smo za vas pripravili delavnico z naslovom Metodologija analize kibernetskih tveganj, na kateri vas bomo seznanili s pomeni in pomembnostjo standardov ter na praktičnih primerih pogledali metodologijo in orodja za analizo tveganj. Na koncu pa bo poudarek delavnice še na uporabi rezultatov analize tveganj pri načrtovanju ukrepov kibernetske varnosti.

Pri usposabljanju boste pridobili boljše razumevanje:

· Pomena analize kibernetskih tveganj

· Standardov kot je ISO 31000 in drugih

· praktičnih metod in orodji za analizo tveganj

· Uporabe rezultatov analize tveganj pri načrtovanju ukrepov kibernetske varnosti

AGENDA

09:00 - 10:15Pozdravni nagovor in predstavitev
10:15 - 11:30

Kibernetske grožnje

11:30 - 11:45

Odmor

  11:45 - 13:00Metodologije ocenjevanja in upravljanja tveganj
  13:00 - 13:45
  Odmor
  13:45 - 14:45
  Praktični primeri
  14:45 - 15:00Zaključek

  Analiza kibernetskih tveganj je prvi korak v organizirano obvladovanje kibernetskih tveganj, ki omogočajo optimalno načrtovanje in kasneje izvajanje ukrepov kibernetske varnosti!

  PRIJAVA NA DOGODEK

  Unnamed 2 Prejšnji prispevek

  Kako presegati poslovne cilje s pomočjo umetne inteligence

  Gradbeni grozd Naslednji prispevek

  Kaj prinaša sodelovanje podjetij iz lesarske in IKT panoge?