Norveški nacionalni program digitalnih kompetenc za MSP, katerega namen je povečanje znanja o dejavnikih uspeha pri uvedbi digitalizacije v poslovne modele podjetij.

Na kratko

 • IZZIV

  Ker MSP pogosto nimajo potrebnih virov za prepoznavanje in izvedbo potrebnih sprememb, ki jih prinaša digitalizacija družbe, je namen programa z digitalizacijo povečati rast in konkurenčnost v MSP.

 • IZID

  Program ponuja dvodnevno usposabljanje / delavnice za MSP, ki so prilagojene potrebam vsakega udeleženca. Skozi štiri module se program osredotoča na:

  1) povečanje splošnega znanja o tem, kaj je potrebno za uspešno digitalizacijo;

  2) razumevanje, kako digitalizacija vpliva na poslovni model podjetja;

  3) sposobnost MSP, da uporabljajo inovativne metode za načrtovanje / razvoj izdelkov in storitev;

  4) uvedbo (digitalnih) sprememb v poslu.

 • Program od udeležencev zahteva, da rešijo svoj resnični poslovni izziv pred (pripravljalno dejavnostjo), med in po delavnicah.

Vpliv

Program se osredotoča na poslovne priložnosti, možnost uvedbe sprememb in na izvajanje konkretnih rešitev, ki jih ponuja digitalizacija. Delavnice združujejo številna podjetja, kar koristi tako sodelovanju kot učenju. V drugem koraku imajo MSP tudi priložnost, da se udeležijo specializiranih sej z vodilnimi podjetji na svojih področjih. Model je prenosljiv in uporaben tudi v drugih okoljih.

Dobre prakse covid 2 Prejšnji prispevek

Primeri tujih dobrih praks s področja digitalizacije izobraževanja v času pandemije

Focus digital Naslednji prispevek

Strukturirana pot za izboljšanje spretnosti in uporabe digitalnih tehnologij