Prvi servisni sistem hoppid.no v okrožju Möre in Romsdal na Norveškem razvija digitalno orodje za podporo start-upom.

hoppid.no je prvi sistem storitev, ki nudi svetovanje, mrežo in tečaje za podjetnike v regiji.

Na kratko

  • IZZIV


    Razvoj digitalnega orodja se je začel zaradi različne kakovosti storitev, ki so jih MSP deležni. Okrajni svet je kot odgovor na to težavo razvil projekt za digitalno podpor podjetjem hoppid.no.

    Digitalno orodje vključuje spletno usposabljanje in usmerjanje, spletno komunikacijo s svetovalci, razpoložljivimi strokovnjaki in ​​konkretne ukrepe za razvoj poslovnega načrta.

    Vsi različni svetovalci skozi usposabljanja uporabljajo digitalno orodje, tako na sestankih in v komunikaciji s start-upi.

    Cilj orodja je, da je čas, porabljen za svetovanje podjetniku, učinkovitejši. Prihranjeni čas lahko podjetja porabijo za pripravo načrta rast.


  • IZID


Pojekt financirajo tri pogodbenice; Entreprenerdy, Okrožni svet in Innovation Norway. Skupni znesek pogodbe je 260 000 EUR. Svetovalci v storitvi hoppid.no so zelo uspešno opravili usposabljanje za uporabo orodja. Vsi poročajo o velikem zadovoljstvu z uporabniškim vmesnikom in preprostostjo uporabe orodja. Podjetniki poročajo, da je to orodje enostavno za uporabo in samoumevno. Pri razvoju rešitve so sodelovali tako svetovalci kot podjetniki, ki so bili pri doseganju tega rezultata ključnega pomena.Vpliv

Ta dobra praksa ima dober potencial za učenje in jo je mogoče prenesti v druge regije. Izzivi, s katerimi se srečujejo zagonska podjetja, so podobni v vseh regijah, usposabljanje v zvezi z digitalnim orodjem in oblikovanje poslovnega načrta je univerzalno. Tako je mogoče uvesti to rešitev, prilagojeno potrebam in edinstvenim značilnostim vsake regije.

Dobra praksa je razvita tudi v različnih jezikih, tudi angleščini, videoposnetki z vajami pa so na voljo tudi v angleščini. Zaradi tega je ta dobra praksa še bolj prenosljiva v druge evropske regije.

To rešitev je mogoče enostavno prilagoditi in prilagoditi potrebam vsake regije.
Compete 2020 Prejšnji prispevek

Vavčer za industrijo 4.0

Bajubo 1 Naslednji prispevek

Bajubo – Serving made simple