Gospodarska delegacija Nagrajene inovativne digitalne rešitve je nastala v okviru osrednjega gospodarskega dogodka slovenskega predsedovanja Svetu EU – Digitalnega središča Slovenije. Andreja Mulec Bohinc iz sektorja za spodbujanje internacionalizacije na javni agenciji SPIRIT Slovenija je pred odhodom delegacije povedala: »Nagrajenci so podjetja, ki poosebljajo digitalni in zeleni prehod ter slovensko inovativnost. Njihov obisk Expa smo s partnerji in ekipo premišljeno umestili v čas tematskega sklopa Digitalizacija in kibernetska varnost v slovenskem paviljonu ter oblikovali program, skozi katerega bodo podjetja lahko izpostavila svoje konkurenčne prednosti ter obiskala, na katerih bodo lahko predstavila svoje rešitve.«

Z zmagovalci Festivala rešitev na Expo v Dubaj potujejo tudi predstavniki partnerjev Digitalnega središča Slovenije: Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, SPIRIT Slovenija, javne agencije, DIH Slovenije in družbe BTC, ki bodo na svetovni razstavi predstavili projekt Digitalno središče Slovenije- Tehnologija za ljudi in izpostavili dosežke omenjenega šestmesečnega projekta . Slednje kot stičišče slovenskega razvoja in gospodarskega napredka predstavlja najboljše tehnološke in inovativne slovenske rešitve v sklopu šestih mesečnih tematik: Pametna mesta in skupnosti, Trajnostna družba in gospodarstvo, 5G in kibernetska varnost, Umetna inteligenca, Digitalizacija ter Industrija 4.0 in robotika.

Decembrsko dogajanje v Digitalnem središču Slovenije je sicer v znamenju industrije 4.0 in robotike, namenjeno je tako strokovni kot splošni javnosti. Poleg delavnic robotike za mlade in robotskega pikada podjetja Yaskawa bogato dogajanje v Digitalno središče Slovenije vabi tudi mlade podjetnike in organizacije oz. njihove predstavnike iz Slovenije in Evrope. Celotno dogajanje je tudi v decembru hibridno – v Digitalnem središču Slovenije v ljubljanskem BTC-ju in na daljavo. Program meseca decembra si lahko ogledate TUKAJ.

V617batch2 kul 05 technology Prejšnji prispevek

Vabljeni na ASHPC22 – avstrijsko-slovensko srečanje HPC 2022

Talenti prihodnosti DSS Naslednji prispevek

Kako bomo ohranili slovenske talente prihodnosti?