Eno takšnih priložnosti je direktorica DIH Slovenije izpostavila tudi na področju sodelovanja med korporacijami in start-upi: »Velike korporacije enostavno morajo sodelovati s start-upi. Čeprav imajo korporacije bolj rigidne organizacijske ustroje, se lahko prav na področju prilagodljivosti, hitrega spreminjanja načinov delovanja in inovativnih pristopov od start-upov in malih podjetij veliko naučijo.« Inovativnost je gonilo razvoja. S tem se Mohar Bastarjeva strinja, a dodaja, da bi bilo dobro nekoliko spremeniti način razmišljanja o neuspehu, saj se lahko iz vsakega neuspeha veliko naučimo.

Kot je v odgovoru na vprašanje, kako številne slovenske talente na področju IKT zadržati doma, med drugim poudarila Mohar Bastarjeva, so ena od možnosti dobre službe. Ne le dobro plačane službe, ampak takšne, ki zagotavljajo dolgoročno stimulativno okolje, ki jim omogoča, da se dokažejo, ponujajo priložnosti za rast in razvoj kadrov, in nenazadnje, tudi dobre odnose.

Celoten zapis in podkast Svet kapitala s Petro Kovič najdete TUKAJ.

V podkastu je Petra Kovič gostila tudi:

  • dr. Boruta Čamplja, sekretarja na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport,
  • prof. dr. Andreja Kosa, predstojnika Laboratorija za telekomunikacije na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani,
  • Marušo Podbevšek, udeleženko programa Seeds for the Future 2021,
  • Gordano Kisilak, direktorico oddelka za korporativno komuniciranje Huawei
21 12 08 DSS delegacija odhaja na expo foto Arhiv DSS Prejšnji prispevek

Zmagovalci Festivala rešitev z gospodarsko delegacijo odhajajo v Dubaj

Vavcer pic Naslednji prispevek

Vavčer za digitalni marketing kmalu znova na voljo