Objavljeno je končno poročilo Vizija industrije 2030, ki ga je pripravila ekspertna skupina Industry 2030 high level industrial roundtable. Poročilo, ki so ga predstavili prejšnji teden, opredeljuje vizijo industrijske transformacije v Evropi ter smernice, ki bi jim naj le-ta sledila do leta 2030. Vsebinsko se nanaša na globalno konkurenčnost in prilagoditve glede na tehnološki, geopolitični in okolijski razvoj, kjer je potreben poudarek ljudeh in vrednotah, ki postavljajo Evropo za zgled. Prav tako so nujne tudi aktivnosti na področju inovacij in tehnološkega razvoja ter prehod na okolijsko-nevtralno industrijo, ki krepi globalno konkurenčnost in poudarja razvoj kadrov in veščin.

5 ključnih gonilnikov za uspeh Vizije 2030 za industrijo:

  1. Voditeljstvo skozi tehnologije, inovacije in trajnosti
  2. Razvoj veščin
  3. Strateška postavitev mrež vrednosti
  4. Pravično, konkurenčno in agilno poslovno okolje
  5. Socialna pravičnost in dobrobit

Več odprtih podatkov, več enotnega trga

Tržna vrednost odprtih podatkov bo po podatkih dosegla 325 milijard € do leta 2020 ter ustvarila 30 tisoč novih služb. Evropa mora še nadalje krepiti enotni trg medtem ko se fokusira na krepitev strateških verig vrednosti.

Poročilo je nastalo kot predlog Evropski komisiji za oblikovanje smernic razvoja industrije v Evropi do leta 2030.

Več informacij: https://drive.google.com/file/...

DIH Novica Placeholder Prejšnji prispevek

Podpora start-up-om prek nove pobude »Digital Innovation and Scale-up initiative« za Srednjo, Vzhodno in Jugovzhodno Evropo

DIH Novica Placeholder Naslednji prispevek

Delavnica Digitalna ekologija: da bodo mladi odgovorni uporabniki spleta