Osrednji gospodarski dogodek slovenskega predsedovanja Svetu EU, ki podjetjem omogoča predstavitev inovativnih in tehnološko naprednih rešitev, proizvodov in/ali storitev, bo tako v mesecu avgustu posvečen inovativnim zagonskim podjetjem (start-upom), turizmu in krožnemu gospodarstvu, e-vključenosti in vseživljenjskemu učenju, pridelavi hrane in kmetijstvu, mesec avgust pa bo zaključila tematika e-zdravja.

Na omenjene tematike se navezujejo tudi številni dogodki, ki jih avgustu pripravljamo za obiskovalce Digitalnega središča Slovenije. Starejšim bo v sodelovanju s socialnim podjetjem Simbioza namenjeno spoznavanje aplikacije iHELP, sledila pa bo serija dogodkov za start-up podjetja, kjer bomo s sogovorniki odkrivali vlogo medijev v start-up ekosistemu, spoznavali izkušnje širjenja na tuje trge, se v luči spremenjenih (delovnih) razmer v času epidemije posvetili novi hibridni realnosti dela ter start-up izkušnje podkrepili s primeri dobrih praks.

Gravitacija LIVE! se bo v avgustu dotaknila natančnih, naprednih, pametnih in avtomatiziranih rešitvah v kmetijstvu, zadnji teden avgusta pa bo predvsem v znamenju prihodnosti turizma, saj bo Digitalno središče Slovenije med drugim gostilo tudi mednarodno konferenco s področja trajnostnega turizma, družbe 5.0 in tehnologij prihodnosti Futourism 5.0. Na različnih panelih, delavnicah in okrogli mizi bodo nastopili največji strokovnjaki in eksperti s področja pametnega turizma, družbe 5.0 in tehnologij prihodnosti iz Slovenije in EU. Mesec trajnostne družbe in gospodarstva zaključujejo Dnevi eZdravja, ki bodo namenjenih predvsem izmenjavi izkušenj in dobrih praks na omenjenem področju.

Potrebujete dodaten razlog za obisk? Spoznajte premium sponzorja meseca avgusta – Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javno agencijo, s predstavitvijo Slovenije na mednarodni razstavi Expo Dubaj 2021. Premium sponzor meseca vas vabi, da se na interaktivnem zemljevidu Green.Creative.Smart. sprehodite med podjetji – ambasadorji znamke, s katerimi se naša država predstavlja kot zelena, trajnostna ter inovativna.

Preverite program, poiščite zanimive dogodke in nas obiščite.

Vabljeni v Digitalno središče Slovenije!

DSS po nova znanja foto Matjaž Očko Prejšnji prispevek

Dnevi eZdravja v znamenju digitalne preobrazbe zdravstva in podatkovnih prostorov

DSS turizem 5 0 foto freepik Naslednji prispevek

Teden turizma zaključuje avgust v Digitalnem središču Slovenije