Evropska komisija je objavila odprto javno posvetovanje o evropskem zdravstvenem podatkovnem prostoru, ki bo trajalo do konca julija 2021.

Dnevi eZdravja, ki bodo v Digitalnem središču Slovenije potekali med 30. avgustom in 4. septembrom 2021, bo skozi niz dogodkov nagovoril predvsem tematiki podatkovnih prostorov in digitalne preobrazbe zdravstva. Združenje za informatiko in telekomunikacije, IKT Horizontalna mreža in healthday.si želijo skozi niz dogodkov, posvečenih eZdravju ustvariti dialog, s poudarkom na evropskem zdravstvenem prostoru ter izmenjavah izkušenj in dobrih praks med Slovenijo in državami, ki so vodilne na nekaterih področjih digitalizacije zdravstva.

Portugalska in Nemčija, ki so skupaj z Slovenijo del »trojčka predsedovanja EU«, bodo predstavile izkušnje in prioritete predsedovanja ter dobre prakse lastnih držav. Gosta iz Finske bosta razložila, zakaj so vodilni pri sekundarni rabi podatkov in kako vzpodbujajo zdravstveno osebje pri kakovostnem zajemu podatkov. Izrael bo predstavil implementacijo nacionalne strategije digitalnega zdravstva, ter delil z nami delil izkušnje, iz katerih se lahko učimo. Gost iz Španije bo predstavil standardizacijo enotnega kartona pacienta in gradnjo regijskega ekosistema IT rešitev v Kataloniji. Teden eZdravja bo zaključila razprava o vlogi digitalne pismenosti v zdravstvu, kot pomembne kompetence zdravstvenih delavcev in tudi pacientov.

Želite izvedeti več in sodelovati v razpravi? Preverite dogajanje tedna eZdravja in ne pozabite na prijavo na brezplačne dogodke.

21 07 09 DSS Slavnostno odprtje Foto Matjaž Očko 1 Prejšnji prispevek

Evropski ministri, pristojni za konkurenčnost, med dobrimi praksami slovenske tekstilne in energetsko intenzivnih industrij

21 07 06 dss PMIS foto Matjaz Ocko 25 Naslednji prispevek

V mesecu trajnostne družbe in gospodarstva o start-up priložnostih in trajnostnem turizmu