Digitalno središče Slovenije – Tehnologija za ljudi dnevno gosti številne dogodke s področja umetne inteligence, digitalizacije, robotike, družbe 5.0, kibernetske varnosti, inovativnih tehnologij, trajnostne družbe in gospodarstva. Podjetjem stičišče slovenskega razvoja in gospodarskega napredka, ponuja priložnost navezovanja novih poslovnih stikov s tujimi podjetji ali drugimi predstavniki gospodarskih delegacij.

SPIRIT Slovenija v mesecu oktobru organizira Slovensko-poljski poslovni forum na temo digitalizacije in kibernetske varnosti, meseca novembra Slovaško-slovenski poslovni forum na temo digitalne preobrazbe ter Slovensko-japonski poslovni forum na temo družbe 5.0.

V pripravi so tudi poslovni forumi z avstrijskimi, madžarskimi in srbskimi podjetji, kar bo omogočalo dodatno podporo slovenskim podjetjem pri internacionalizaciji poslovanja v prihodnjem poslovnem letu.

Mednarodni poslovni forumi v Digitalnem središču Slovenije

SLOVENSKO – MADŽARSKI BLOCKCHAIN POSLOVNI FORUM – 20. september 2021

V sklopu predsedovanja Slovenije Svetu Evropske unije Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo skupaj s sodelujočimi partnerji organizira Evropski teden veriženja blokov (European Blockchain Week, EBCW2021), ki bo potekal med 20. in 24. septembrom v Digitalnem središču Slovenije v BTC.

SPIRIT Slovenija, javna agencija kot partnerska organizacija v sklopu tega tedna soorganizira prvi dogodek EBCW 2021 – Slovensko – madžarski blockchain business forum. Forum bo namenjen predstavitvi aktivnosti Slovenije in Madžarske na področju tehnologije veriženja blokov z vidika nacionalne in evropske dimenzije, obe državi sta namreč članici Evropskega blockchain partnerstva. Poleg Madžarske bo gostujoča država tudi Srbija. Poslovni forum bo odlična priložnost za mreženje z madžarskimi in srbskimi podjetji na področju tehnologij veriženja blokov.

Prijave na dogodek sprejemamo najkasneje do petka, 17. septembra 2021, na povezavi. Udeležba na poslovnih forumih je brezplačna. Podrobnejši program je na voljo TUKAJ.

SLOVENSKO-POLJSKI POSLOVNI FORUM NA TEMO DIGITALIZACIJE IN KIBERNETSKE VARNOSTI – 5. oktober 2021

V okviru programa poslovnega foruma bodo predstavljene poslovne priložnosti za skupno sodelovanje, poslovni okolji Poljske in Slovenije, poljska podjetja v delegaciji, novosti na področju kibernetske varnosti ter nekaj primerov dobrih praks slovenskih podjetij. Sledili bodo razgovori med udeleženci dogodka. Podroben program dogodka ter prijava na B2B sestanke bo na voljo naknadno. Poslovni dogodek organizirata SPIRIT Slovenija, javna agencija v sodelovanjus Poljsko trgovinsko in investicijsko agencijo (PAIH) ob podpori Veleposlaništva Republike Poljske v Sloveniji, Poljske gospodarske zbornice ter Poljsko slovenskega poslovnega kluba Triglav – Rysy.

Prijave na dogodek so mogoče do torka, 28. septembra 2021, na tej povezavi. Udeležba na poslovnem forumu je brezplačna.

SLOVAŠKO-SLOVENSKI POSLOVNI FORUM NA TEMO DIGITALNE PREOBRAZBE – 16. november 2021

V okviru Slovensko-slovaškega poslovnega foruma na temo digitalne transformacije bodo predstavljeni poslovni okolji Slovenije in Slovaške, trendi tehnološkega razvoja in primeri dobrih praks tako slovaških kot tudi slovenskih podjetij. Sledila bodo B2B srečanja med udeleženci dogodka. Poslovni forum in razgovori bodo potekali v angleškem jeziku brez prevajanja. Podroben program dogodka ter prijava na B2B sestanke bo na voljo naknadno. Poslovni dogodek organizirata SPIRIT Slovenija, javna agencija in Slovaška agencija za spodbujanje investicij in trgovine (SARIO).

Prijave so mogoče do torka, 2. novembra 2021, na tej povezavi. Udeležba na poslovnem forumu je brezplačna.

SLOVENSKO-JAPONSKI POSLOVNI FORUM NA TEMO DRUŽBE 5.0 – 7. december 2021

Za približevanje Slovenije h konceptu Družbe 5.0 je nujno širše sodelovanje, ki vključuje odločevalce, gospodarstvo, univerze in civilno družbo. Na dogodku bodo predstavljena ciljna področja sodelovanja in referenčni projekti Družbe 5.0. Slovenija je z ustanovitvijo nove Službe Vlade RS za digitalno preobrazbo pripravila ukrepe za okrevanje na področjih javne uprave in digitalne družbe, digitalizacije izobraževanja, zdravstva, gospodarstva in podjetniškega okolja, novih tehnologij in digitalne diplomacije. To predstavlja tudi priložnost za ustvarjanje novih partnerstev in ekosistemov med Slovenijo in Japonsko ter nadaljnji razvoj koncepta Družbe 5.0 v Sloveniji.

V okviru poslovnega foruma bodo predstavljeni inovativni projekti slovenskih podjetij, ki spadajo v koncept družbe 5.0. Več o možnostih predstavitev projektov slovenskih podjetij si lahko preberete na tej povezavi. Poslovni forum in razgovori bodo potekali v angleškem jeziku brez prevajanja. Podroben program dogodka ter prijava na B2B sestanke bo na voljo naknadno. Poslovni dogodek organizirajo SPIRIT Slovenija, javna agencija v sodelovanju s partnersko Japonsko zunanjetrgovinsko organizacijo Dunaj (JETRO) ob podpori Veleposlaništva Japonske v Sloveniji ter AV Living Labom.

Prijave na dogodek so mogoče do torka, 23. novembra 2021, na tej povezavi. Udeležba na poslovnem forumu je brezplačna.

V okviru gospodarskih delegacij in poslovnih forumov bodo organizirani B2B sestanki oz. neformalno mreženje med udeleženci. Udeležba na poslovnih forumih je brezplačna. Dogodki bodo potekali hibridno, tako v fizični obliki v Digitalnem središču Slovenije kot virtualno. Za dodatne informacije o obiskih gospodarskih delegacije je na voljo Andreja Mulec Bohinc, SPIRIT Slovenija, tel: 01 5309 832, e-mail: andreja.mulecbohinc@spiritslovenia.si.

Za udeležbo na dogodkih je potrebno izpolnjevanje PCT pogoja. V primeru omejevanja števila oseb na poslovnih dogodkih bomo število udeležencev prilagodili. Upoštevali bomo vrstni red prijav. V primeru prepovedi zbiranja oseb, bodo dogodki potekali le virtualno.

DSS delavnice za mlade foto freepik Prejšnji prispevek

Spoznajmo tehnologijo in poklice prihodnosti

DSS B Cweek organizatorji Foto Studio Bomba 1 Naslednji prispevek

Evropski teden veriženja blokov v Digitalnem središču Slovenije o prispevku novih tehnologij k zelenemu in digitalnemu prehodu