Vsebina delavnic, ki bodo na voljo vse do konca letošnjega leta, bo vezana na mesečne tematike Digitalnega središča Slovenije:

  • september: Umetna inteligenca (termini so zapolnjeni),
  • oktober: 5G in kibernetska varnost,
  • november: Digitalna preobrazba,
  • december: Robotika in Industrija 4.0.

Na posameznem dogodku učenci, dijaki in učitelji spoznavajo tehnologije in kompetence za poklice prihodnosti v obliki kratkih interaktivnih delavnic, kjer učenci in učitelji lahko sami preizkusijo in se spoznajo s sodobno tehnologijo na različnih področjih. Vsak sklop delavnic zaključuje moderirana interaktivna predstavitev poklicev navdihujočih sogovornikov in strokovnjakov na področju digitalizacije. Na voljo so tudi vsebine slovenskega kvIZUMa(digitalno) in aplikacija KAMbi. Izvajalci dogodkov in partnerji projekta s predstavljanjem sodobne tehnologije in izdelkov ter interaktivnih aktivnosti spodbujajo uporabo visokih tehnologij in kritičnost, kreativnost in inovativnost. Preko predstavitev izdelkov in tehnologij mladi spoznavajo sodobno odprtokodno strojno in programsko opremo, svobodno izmenjavo znanja, idej in veščin. Interaktivne delavnice izvajajo:

  • Inštitut Asef za izobraževanje in raziskovanje,
  • Ljudska univerza Velenje – Vzorčno mesto,
  • Univerza v Ljubljani – Fakulteta za računalništvo in informatiko,
  • Platforma za sodobno raziskovalno umetnost konS.

V okviru obiska Digitalnega središča Slovenije je mogoče doživeti še druge vsebine, številne in raznovrstne dogodke ter spoznati razstavljavce. V okviru Festivala rešitev podjetja vsak teden predstavljajo svoje napredne zelene in digitalne rešitve, izobraževalne inštitucije pa študijske programe na posameznih področjih v okviru formalnega izobraževanja, programe za dvig kompetenc, prekvalificiranje obstoječih poklicev v digitalne in nadgradnjo veščin v okviru neformalnega vseživljenjskega učenja za zaposlene oziroma aktivno prebivalstvo. Osnovne in srednje šole vabimo k rezervaciji termina, termin obiska lahko rezervirate TUKAJ. Prijave na posamezni termin dogodka sprejemamo do 3 dni pred začetkom dogodka. Vabljeni v Stičišče slovenskega razvoja in gospodarskega napredka! Digitalno središče Slovenije soustvarjamo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, SPIRIT Slovenija, javna agencija, DIH Slovenije in družba BTC.

DIH7 9 2021 Foto Ziga Pele 101 Prejšnji prispevek

Umetna inteligenca je za Slovenijo prioriteta in prebojna priložnost

24 DSS ataseji KV 4 1536x864 Naslednji prispevek

V digitalno središče Slovenije v okviru predsedovanja prihajajo številne tuje delegacije