Dr. Stefan Scheuer, eden vodilnih raziskovalcev na področju upravljanja tveganj in kibernetske varnosti v sektorju kritične infrastrukture pri AIT Austrian Institute of Technology, je na dveh praktičnih primerih tveganj predstavil dejavnost podjetja in rešitve, ki jih po meri kupcev razvijajo kot razvojni partnerji. AIT je namreč največja avstrijska raziskovalna in tehnološka organizacija ter ključni mednarodni akter na številnih raziskovalnih področjih, kar jim skozi razvojna partnerstva omogoča narekovanje nacionalnih in evropskih trendov.

Miloš Krunić, izkušen specialist za informacijsko tehnologijo in strokovnjak za kibernetsko varnost podjetja A1 Slovenija, se je v primeru dobre prakse osredotočil na ranljivosti, ki izhajajo iz razmer pandemije ter predstavil varnostne rešitve, ki podjetjem omogočajo bolj varno poslovanje.

Srečanje, ki ga je SPIRIT Slovenija, javna agencija, organizirala v sodelovanju z avstrijsko gospodarsko zbornico ADVANTAGE AUSTRIA ter Sekcijo za kibernetsko varnost (ZIT), je skozi poslovno mreženje slovenskih in avstrijskih podjetij oblikovalo prostor izmenjave izkušenj in dobrih praks.

V nadaljevanju meseca kibernetske varnosti, se bodo v Digitalnem središču zvrstili tudi druga poslovna druženja in obiski mednarodnih delegacij – že v drugi polovici oktobra obisk poljske delegacije v okviru Slovensko-poljskega poslovnega foruma, nato pa sledita še obiska slovaške in japonske delegacije.

Dogajanje v Digitalnem središču Slovenije lahko spremljate TUKAJ, vsi dogodki so brezplačni.

DSS mesec kibernetske varnosti 4 foto Matjaz Ocko Prejšnji prispevek

Med uporabo wi-fi omrežja kdaj pomislite na varnost?

DSS 0001 kibernetska varnost Naslednji prispevek

Teden javne in zasebne varnosti