• V novo rešitev vključena umetna inteligenca (AI) omogoča prilagojeno in personalizirano odločanje v procesu zdravljenja pljučnega raka oz. pri spremljanju bolnika s pljučnim rakom.
  • Multidisciplinarnim timom omogoča pregledno spremljanje bolnikovih podatkov iz različnih kliničnih področij na eni nadzorni plošči.
  • Gre za programsko rešitev za digitalizacijo druge klinične poti AI-Pathway Companion, ki prihaja za digitalizirano klinično potjo zdravljenja raka prostate.

Rešitev AI-Pathway Companion nudi podporo multidisciplinarnim skupinam strokovnjakov pri sprejemanju odločitev v procesu zdravljenja pljučnega raka, tako, da jim olajša spremljanje in pregled pacientovih podatkov in zgodovine opravljenih storitev ter rezultatovna eni, skupni nadzorni plošči. Hkrati zagotavlja kakovostno preverjanje celovitosti podatkov in omogoča dokumentiranje klinično relevantnih zapisov pacientov, ki jih tim spremlja. »Med konzilijem multidisciplinarnih timov o poteku bolezni in zdravljenja se pogosto izkaže, da ključno diagnostično poročilo ali druge ključne informacije niso na voljo, zato se morajo timi znova srečati in o teh pacientih znova razpravljati. Za vse zdravnike, vključene v multidisciplinarni tim, je takšen način dela časovno izjemno zamuden. Digitalni asistent, ki bi zagotavljal, da ima tim ob srečanju na voljo potreben nabor informacij, bi znatno povečal učinkovitost,« pravi prof. Mathias Prokop, vodja Oddelka za radiologijo, nuklearno medicino in anatomijo na Univerzi Radboud Nijmegen.

AI-Pathway Companion

Podjetje Siemens Healthineers z novo rešitvijo za računalniško podporo pri odločanju med zdravljenjem pljučnega raka bogati svoj nabor tovrstnih rešitev. AI-Pathway Companion za spremljanje in podporo pri zdravljenju pljučnega raka so dodali k že obstoječi rešitvi za spremljanje in podporo pri zdravljenju raka prostate. Programska oprema je zasnovana tako, da pri napredni onkološki oskrbi pomaga z integracijo kontekstualiziranih podatkov, ki nastajajo na bolnikovi poti skozi proces diagnostike in zdravljenja. Rešitev z vključevanjem vseh razpoložljivih podatkov zdravstvenim delavcem omogoča optimizacijo zdravljenja posameznega pacienta, ter sprejemanje odločitev, ki temeljijo na ažuriranih podatkih in veljavnih zdravstvenih smernicah. Preglednost lajša sodelovanje v multidisciplinarnih timih, saj imajo vsi člani v vsakem trenutku popoln pregled nad podatki ter lahko s svojim znanjem prispevajo k optimizaciji procesa zdravljenja. »Predstavitev druge aplikacije programske opreme AI Pathway Companion izkazuje našo tekočo zavezo, pomagati ponudnikom zdravstvenih storitev pri transformaciji njihovih storitev v smeri »value based healthcare«. Z AI-Pathway Companion Siemens Healthineers predstavlja rešitev nove generacije za spremljanje pacienta in podporo odločanju pri zdravljenju pljučnega raka.Na tem trgu želimo ohraniti izvirnost ter se tudi v prihodnje pri razvoju inovacij povezovati s ključnimi strankami,« pravi Wido Menhardt, vodja Oddelka Digital Health pri Siemens Healthineers.

Z nenehnim razvojem in izpopolnjevanjem podatkovnih vmesnikov želi Siemens Healthineers povečati število parametrov bolezni, ki so zajeti na celotni klinični poti poti pacienta, s čimer bo razširil ustrezne podatkovne točke s ciljem izboljšanja oskrbe bolnikov z rakom. V družbi se veselijo sodelovanja s še več zdravstvenimi ustanovami pri optimizaciji rešitve AI-Pathway Companion, da bo ta postala del vsakdanje zdravniške prakse pri zdravljenju bolnikov s pljučnim rakom.

Želite izvedeti več? Za več informacij sledite POVEZAVI.

Vavcer pic Prejšnji prispevek

Vavčer za digitalni marketing je znova na voljo!

21 08 30 telekom slovenije e1630323041614 Naslednji prispevek

Telekom Slovenije predstavlja nove rešitve na področju telemedicine in e-zdravja