OWASP je neodvisna svetovna skupnost, katere cilj je opozoriti na pomen varnosti spletnih aplikacij. Poslanstvo OWASP je širiti in omogočiti prost dostop do znanja, potrebnega za razvoj in delovanje varnih spletnih aplikacij.

OWASP Top 10 je seznam desetih najpogostejših ranljivosti spletnih aplikacij, cilj ozaveščanja pa ustvariti bolj varno kodo, zmanjšati tveganja in prispevati k varnemu razvoju in varnosti programske opreme.

Vsak teden podrobneje predstavljamo vsako izmed 10 glavnih varnostnih tveganj aplikacij. Če želite o kibernetski varnosti in varnostnih grožnjah izvedeti več, pohitite s prijavo na Konferenco 24/7/365, po zaključku konference pa bo potekal še dogodek CYBER NIGHT.

Poznate cilje in poslanstvo Neodvisne svetovne skupnosti za varnost aplikacijske in programske opreme OWASP? Odgovore ponuja spodnja grafika.


Za boljše razumevanje bo vsaka od groženj podrobneje razložena.


Več o OWASP Top 10 si lahko preberete tukaj in ne zamudite prihodnjih objav o posameznih varnostnih tveganjih.

Če želite o kibernetski varnosti in varnostnih grožnjah izvedeti več, pohitite s prijavo na Konferenco 24/7/365. Po zaključku konference se lahko na dogodku CYBER NIGHT preizkusite v tekmovanju na področju informacijske varnosti.

BSF DIH Slovenije Prejšnji prispevek

Digitalizacija bo za gospodarsko okrevanje ključna