Združenje za informatiko in telekomunikacije pri GZS in IKT Horizontalna mreža vabita k razpisu za nagrado GoDigital za najboljši digitalni projekt leta 2023. Za nagrado lahko kandidirajo projekti, ki so bili začeti ali zaključeni v obdobju dveh let do objave razpisa ter projekti izvedeni v Sloveniji ali pa ga je izvedlo Slovensko podjetje v tujini. Vsak predlagatelj lahko prijavi največ dva projekta.

Rok za prijavo je 8. september.

Prve tri nominirance bodo razglasili na konferenci GoDigital! 2023, ki bo potekala 14. novembra 2023 na Brdu pri Kranju.

Namen razpisa je:

  • izbrati najboljši digitalni projekt leta,
  • spodbuditi kakovost, izvirnost, inovativnost in učinkovitost digitalnih projektov in tehnično dovršenost digitalnih projektov,
  • promovirati uvajanje digitalnih tehnologij za dvig konkurenčnosti gospodarstva in prispevek k trajnostnemu razvoju.


Več o razpisu si lahko preberete na NAGRADA-GODIGITAL.


GoDigital nagrado za leto 2022 je prejela Adria Dom d.o.o. s projektom Sprotno usmerjanje delavcev na montažni liniji s kombinacijo digitalnega dvojčka in umetne inteligence. Gre za sistem, ki na podlagi analiz natančno ugotovi, koliko časa so trajale določene operacije, kateri delavci so jih izvajali, natančno zasedenost posameznih delavcev, podatke o manjkajočem materialu in nepopolnih tehničnih risbah, poročila o odpravljenih ter neodpravljenih napakah in zastojih. S tem so učinkovitost proizvodnega sistema v zadnjih dveh letih povečali za 30 odstotkov.


Eles podaljsan rok Prejšnji prispevek

Eles 3000: Ustvarjalni projekt v javnem prostoru – podaljšan rok za prijave

Digitalizacija proizvodnje Naslednji prispevek

Z digitalizacijo do večje preglednosti nad proizvodnimi procesi in njihove optimizacije