V sklopu natečaja bodo izbrali projektno skupino, ki bo v javnem prostoru zasnovala, oblikovala in izvedla kratkoročni in dolgoročni projekt, ki bo javnost ozaveščal o pomenu ohranjanja biotske pestrosti in spodbujal k razmisleku, kako lahko kot posamezniki prispevamo k njenemu varovanju oziroma bogatenju v mikrookolju, v katerem živimo. Natečaj je namenjen ustvarjalcem in multidisciplinarnim skupinam z različnih področij, od umetnikov, oblikovalcev, biologov, arhitektov, krajinskih arhitektov, urbanistov in raziskovalcev do drugih posameznikov ali skupin različnih profilov, aktivnih na področju umetnosti, oblikovanja, biologije, varovanja narave, arhitekture, krajinske arhitekture, prostorskega načrtovanja ter drugih disciplin, ki lahko prispevajo h koncipiranju in predstavitvi teme.

S projektom želijo opozoriti na pomen medsektorskega in interdisciplinarnega sodelovanja z dinamično ustvarjalno skupnostjo za skupno vizijo boljše družbe.

Razpis je dvofazen.

Vsi, ki ste zainteresirani za prijavo na poziv, si privoščite brezskrbno poletje! Rok za prijave na poziv ELES 3000 je podaljšan do 1. oktobra 2023.


Nagrade:

  • Prva: 10.000 EUR
  • Druga: 1.500 EUR
  • Tretja: 1.000 EUR
  • dve častni omembi

Avtorjem zmagovalnega projekta bosta poleg nagrade na voljo tudi proračun za izvedbo projekta v višini 30.000 EUR in podpora producenta (CzK/MAO) ter priložnost za nadaljnjo realizacijo projekta. Vsi zneski so bruto bruto.


Več informacij in prijava

Mobilni heroji logo ozadje 2 spletna Prejšnji prispevek

Mobilni heroji po Sloveniji

Nagrada GG 2023 Naslednji prispevek

Odprt je razpis za nagrado GoDigital 2023