Potem, ko je Slovenski podjetniški sklad (SPS) zaradi izrednih razmer začasno zaprl vavčerja za digitalni marketing in pripravo digitalne strategije, sta vavčerja odslej ponovno odprta za vzhodno kohezijsko regijo. Pri vavčerju za pripravo digitalne strategije pa je tudi nekaj novosti.

Vavčer za pripravo digitalne strategije in Vavčer za digitalni marketing sta bila začasno zaprta zaradi izrednih razmer ob epidemiji in reorganizaciji delovnih procesov ter usmeritve večine aktivnosti na ukrepe blažitve posledic koronavirusa. Navedeno je med podjetniki sprožilo vrsto vprašanj, pri čemer jim je v pomoč nova ekipa Digitalnega inovacijskega stičišča Slovenije (DIH), enotne točke za digitalno transformacijo Slovenije, kjer bodo tudi bdeli nad ponovno odprtima vavčerjema.

Oba vavčerja sta odprta za vzhodno kohezijsko regijo, pri Vavčerju za pripravo digitalne strategije je dodan nov pogoj, ki prijavo omogoča podjetjem z najmanj 5 zaposlenimi. Podrobnosti pozivov so na voljo na spletni strani SPS:

Vavčerski sistem mikro, malim in srednje velikim podjetjem (MSP) omogoča bistveno poenostavljen dostop do sofinanciranja posameznih storitev, s pomočjo katerih lahko podjetja krepijo svojo konkurenčnost in kompetence.

Po besedah direktorice DIH-a Katje Mohar Bastar, bomo v DIH-u z novo ekipo še naprej skrbeli za digitalizacijo malih in srednjih podjetij v Sloveniji.

V času izolacije smo spoznali prednosti digitalizacije za nas, naša podjetja in naše družinske člane. Naš glavni cilj je digitalizacija slovenskih malih in srednjih podjetij, vzpostavitev enotne točke za digitalizacijo slovenskega gospodarstva in širše. Prizadevali si bomo za dvig digitalnih kompetenc, kar bomo ponudili zaposlenim in tudi drugim uporabnikom.
direktorica DIH-a Katja Mohar Bastar

V DIH-u trenutno prenavljamo tudi pogoje in zahteve pri vpisu v kataloge izvajalcev, zato je vpis v katalog trenutno onemogočen. Poleg drugih dejavnosti pa soorganiziramo dogodke in mentoriranje in s tem povezujemo stran ponudnikov digitalnih storitev s podjetji.

Cvekifon Prejšnji prispevek

Zaživel je ČvekiFON - #ostanidoma in pokliči 080 38 07, brezplačni klepetalnik za starejše

6 Naslednji prispevek

Digitalizacija bo ključna za konkurenčnost podjetij