Vseslovenska digitalna pobuda DIGI-SI Finančne klinike je zasnovana z namenom, da nudi podporo podjetjem pri iskanju dodatnih naložb in priložnosti za financiranje na nacionalni, evropski in globalni ravni, kar bo pospešilo njihov digitalni in zeleni prehod.

DIGI-SI Finančne klinike so usmerjene v ključne sektorje, kot so agroživilstvo, zdravstvo, proizvodnja in turizem. Hkrati pa se osredotočajo tudi na področja zelenega dogovora, ki spodbujajo učinkovito rabo virov, prehod na čisto, krožno gospodarstvo in blaženje podnebnih sprememb, ter na kreativne industrije, ki ponujajo inovativne rešitve.

Predstavljajo perspektivno rešitev za hitrejšo digitalizacijo Slovenije in uvedbo naprednih tehnologij. S pomočjo finančne podpore bodo podjetjem omogočeni potrebni viri za preoblikovanje njihovega poslovanja in povečanje konkurenčnosti na digitalnem trgu. Hkrati bo privabljanje novih vlagateljev tveganega kapitala in zasebnih vlagateljev spodbudilo inovacije ter okrepilo slovenski inovacijski ekosistem.

Združitev finančnih sredstev in strokovnega znanja bo omogočila Sloveniji, da se premakne naprej v digitalni svet in izkoristi vse prednosti, ki jih prinaša digitalna preobrazba.

Zasebne finančne klinike so namenjene MSP in zagonskim podjetjem, ki želijo pridobiti investicije preko skladov tveganega kapitala in poslovnih angelov.

Celoten članek lahko preberete v Računalniških novicah.

3d rendering biorobots small Prejšnji prispevek

Znanstveniki raziskujejo razumevanje umetne inteligence

Okrogla miza kemijski institut Naslednji prispevek

Umetna inteligenca: Revolucija ali evolucija?