Prvi del foruma so zaznamovale poslovne teme, letos je bila rdeča nit predavanj in okrogle mize dodana vrednost oziroma njeno uvajanje. Velik navdih za udeležence je bil direktor podjetja KLS Ljubno in predsednik Sveta Gazela, Bogomor Strašek, ki je predstavil svojo zgodbo, kako je v dobrega pol stoletja zgradil velikana na področju izdelave zobatih obročev za vztrajnike motorjev.

Metka Škofic, urednica projekta Inženirke in inženirji bomo!, je predstavila dosedanje dosežke projekta in novo spletno orodje KAMbi, s katerim želijo povečati število vpisov na naravoslovne fakultete. Gre za spletni pospeševalnik, ki spodbuja mlade, da o inženirstvu, tehniki in naravoslovju (STEM) razmišljajo kot svoji izbiri študija in poklica. S preprostim vprašalnikom lahko preverijo, kako se njihove kompetence ujemajo z določeno inženirsko smerjo, kateri študijski programi so na voljo in kje ter kaj lahko s posamezno izobrazbo počnejo.

V drugem delu so udeleženci okrogle mize z naslovom Kako bomo postali prvaki trajnostne rasti izpostavili odgovornost do ustvarjanja dodane vrednosti in delovnih mest. Strinjali so se , da je potreben razmislek, kaj je v prizadevanju za trajnost dobro za slovensko in evropsko industrijo. Na okrogli mizi je sodelovala tudi direktorica DIH Slovenije, Katja Mohar Bastar.

Na Forumu so podelili tudi nagrado Taras za sodelovanje pri razvoju cenovno ugodnega elektromotorja, ki sta jo prejela podjetje Mahle Electric Drives Slovenija in Institut Jožef Stefan.

Woman headphones learning language online SMALL Prejšnji prispevek

Informativni dan o javnem razpisu za sofinanciranje izvajanja izobraževanj za odrasle na področju digitalnih kompetenc

Mobilni heroji logo ozadje 2 spletna Naslednji prispevek

Mobilni heroji po Sloveniji