Brez osnovne ravni digitalnega znanja in spretnosti bi bila kakovost življenja velike večine svetovnega prebivalstva občutno slabša. Digitalne tehnologije v tem trenutku podpirajo sodelovanje na ključnih področjih življenja in dela. Poleg dostopa do tehnologije še nikoli doslej niso bile pomembnejše spretnosti in kompetence, potrebne za uporabo digitalne tehnologije in izkoriščanje njene funkcionalnosti.

Smo družba, ki jo poganja tehnologija. Na delovnem mestu se je vse težje izogniti digitalni tehnologiji. Pomanjkanje digitalnih talentov na pravih področjih ovira napredek številnih podjetij v različnih panogah. Delovna sila, ki ni pripravljena na prihodnje spremembe, je lahko za vsako organizacijo usodna. Po vseh napovedih strokovnjakov bo ta vrzel le še rastla v prihodnje z razvojem četrte industrijske revolucije in Interneta 3.0.

Četrta industrijska revolucija in Internet 3.0 (angl. Web 3.0) s seboj prinašata hiter napredek umetne inteligence (AI), navidezne resničnosti (VR), robotike, avtomatizacije in druge nastajajoče tehnologije. Ne samo da se hitreje kot kadarkoli prej spreminja narava del, ki jih je/bo treba opraviti, istočasno se spreminjajo tudi spretnosti, potrebne za njihovo opravljanje.

Celoten članek lahko preberete v Računalniških novicah TUKAJ.

Technology Prejšnji prispevek

Kateri tehnološki trendi so bili najpomembnejši za podjetja v letu 2022?

Ai technology brain background digital transformation concept Naslednji prispevek

Digitalizacija je smiselna, ko podpira trajnostne cilje