Razvoj močnih podpornih okolij za izkoriščanje potencialov digitalnih inovacij za podnebne ukrepe temelji na krepitvi znanja, kompetenc in spretnosti vseh ustreznih deležnikov. Ena najpomembnejših dejavnosti Regionalnega stičišča naprednih digitalnih tehnologij je vzpostavitev mreže, ki temelji na znanju, ob hkratnem spodbujanju integracije naprednih digitalnih tehnologij na učinkovit in hiter način. To je v uvodnem nagovoru izpostavila tudi veleposlanica Slovenije v Združenih Arabskih Emiratih, Natalija Al Mansour.

Razvoj močnih podpornih okolij za izkoriščanje potencialov digitalnih inovacij za podnebne ukrepe temelji na krepitvi znanja, kompetenc in spretnosti vseh ustreznih deležnikov.

Močna zasedba slovenske delegacije je bila tokrat namenjena predstavitvi, kako se slovenska mesta pripravljajo na digitalni in zeleni prehod z izvajanjem koncepta ničelnega ogljičnega odtisa do leta 2030. V Sloveniji imajo ta status mesta Ljubljana, Velenje in Kranj. Aktivnosti mesta Ljubljana je predstavil Boštjan Koritnik, podžupan Mestne občine Ljubljana, mesta Velenje pa Erik Kapfer, nosilec projekta »Vzorčno mesto«.

Več lahko preberete na portalu GOV.SI.

Her Cyber Tracks2 Prejšnji prispevek

Sodelovanje Slovenije z ITU pri krepitvi kibernetske varnosti na Zahodnem Balkanu

European Commission svg Naslednji prispevek

Poziv k predložitvi predlogov za sofinanciranje v okviru programa Digitalna Evropa