Namen obiska delegacije je organizacija drugega dogodka v okviru aktivnosti Regionalnega stičišča naprednih digitalnih tehnologij v slovenskem paviljonu v Expo City v Dubaju.

Tema dogodka so "Digitalne tehnologije za inovativne podnebne ukrepe", kjer bodo predstavljene inovativne rešitve pri uporabi naprednih digitalnih tehnologij za izvajanje podnebnih ukrepov.

Razvoj močnih podpornih okolij za izkoriščanje potencialov digitalnih inovacij za podnebne ukrepe temelji na krepitvi znanja, kompetenc in spretnosti vseh ustreznih deležnikov. Ena najpomembnejših dejavnosti Regionalnega stičišča naprednih digitalnih tehnologij je vzpostavitev mreže, ki temelji na znanju, ob hkratnem spodbujanju integracije naprednih digitalnih tehnologij na učinkovit in hiter način.

Dogodek bo namenjen tudi predstavitvi potenciala digitalnih inovacij in inovativnih metod za združevanje formalnih in neformalnih izobraževalnih procesov in orodij, povezanih s specifičnimi področji: kreativnostjo, kulturo, glasbo, igrifikacijo in socialnim mreženjem ter pametnimi mesti v okviru t.i. "Edutainment" pristopa, ki bo predstavljal pomemben prispevek k COP28.

V okviru delegacije je predviden obisk

  • Tehnološkega parka Sharjah;
  • Vernewell poslovnega centra, predvideno 22. 5. 2023;
  • Zagotovljenih je 10 VIP vstopnic na tehnološko konferenco Seamless Middle east (za rezervacijo pošljitem mail na nena.dokuzov@gov.si), dogodek poteka 23. in 24. 5. 2023.Predviden odhod delegacije: nedelja, 21. 5. 2023 (na razpolago je direkten let iz Ljubljane v Dubaj).

Predviden povratek delegacije: sreda, 24. 5. 2023 (na razpolago je direkten let iz Dubaja v Ljubljano).


Zainteresirane predstavnike slovenskih podjetij vabijo, da sodelovanje v delegaciji potrdijo preko elektronske prijavnice, najkasneje do 20. maja 2023, oziroma do zasedenosti prostih mest v delegaciji.

Več informacij in prijavnica

Ponedeljek, 22. maj 2023 - Dubaj

15.00-15.10
Pozdravni nagovor veleposlanice Republike Slovenije v ZAE
15.10-16.00
Predstavitev dobrih praks gospodarstva in javnega sektorja: World Metaverse Council - Jane Thomason: The Future of work (Prihodnost dela) Mestna občina Ljubljana – Boštjan Koritnik, podžupan, Ljubljana proti Net Zero Predstavitve ekosistema naprednih digitalnih tehnologij: Tehnološki park Sharjah (TBC) Vernewell Management Consultancies, Malak Trabelsi Loeb Dubai Blockchain Center – Marwan Al Zarouni
16.00-17-00
Sklop 1: Edutainment, COP28 in program DigitalArt4Climate Okrogla miza in predstavitev pobud na področju podnebno izobraževalnih inovacij in digitalnih inovacij v ZAE in Sloveniji
17.00-17.30
Sklop 2: Predstavitev programov Blockchain4Climate, paviljona COP28 Digital Innovation in DigitalArt4Climate ter potencialov za vključitev AI
17.30-19.00
World Metaverse Council – Meetup Dubai Chapter
Business people working laptop meeting Prejšnji prispevek

Digitalne kompetence so postale zahtevan standard v poslovnem okolju – preverite svoje!

Prvo urjenje na balkanu Naslednji prispevek

Prvo urjenje s področja kibernetske varnosti v Centru za kibernetsko zmogljivost na Zahodnem Balkanu v Podgorici