»V zadnjih treh letih, odkar opravljamo naloge ozaveščanja, pomoči in podpore malim in srednjim podjetjem (MSP) pri digitalizaciji, smo ugotovili, da je bilo potrebnega veliko napora, da smo podjetja prepričali v storitve, ki vključujejo tudi različne oblike državnih pomoči in pomagajo predvsem pri začetni investiciji v digitalno preobrazbo,« razlaga mag. Katja Mohar Bastar, direktorica digitalnega inovacijskega stičišča (DIH) Slovenije.

Podpora na dosegu roke za 700 podjetij

Od letos so podjetjem pri digitalni preobrazbi na voljo tudi storitve v decembru odprtega evropskega digitalnega središča EDIH DIGI-SI. Ta bo kljub geografsko razpršenemu partnerstvu sedmih organizacij deloval kot enotna vstopna točka. S svojimi storitvami namerava kar 700 podjetjem omogočiti podporo na področju digitalizacije v vrednosti 3,3 milijona evrov. Podjetjem in javni upravi zagotavljajo podporo prednostno v štirih dejavnostih: agroživilstvu, zdravstvu, proizvodnji in turizmu.

Cilj aktivnosti EDIH je, da omogoči lokalnim skupnostim in podjetjem dostop do potrebnih informacij, znanj in storitev, ki jim lahko pomagajo v procesu digitalne preobrazbe. EDIH prav tako predstavlja podporno okolje za prihodnje učinkovito izkoriščanje visokotehnološke opreme (HPC RIVR ter RIUM) ter kompetenc raziskovalcev DIGI-SI ter drugih deležnikov na tem področju v regiji.

Celoten članek je na voljo na povezavi TUKAJ.

Energy concept outlet fresh spring green grass Prejšnji prispevek

Dvojni korak: kako ga storiti?

Technology Naslednji prispevek

Kateri tehnološki trendi so bili najpomembnejši za podjetja v letu 2022?