Zbrane udeleženke in udeležence je najprej pozdravila dr. Aida Kamišalić Latifić, državna sekretarka na Ministrstvu za digitalno preobrazbo, ki je opozorila, da bi lahko bistveno zmanjšali svetovni primanjkljaj skoraj treh milijonov strokovnjakov, ki bi lahko sledili hitri stopnji digitalizacije in vzporednemu širjenju digitalnih tveganj, če bi bile ženske sorazmerno zastopane na področju kibernetske varnosti.

Skupina navdihujočih žensk je na okrogli mizi delila svoje izkušnje in poglede na trende, priložnosti in izzive na tem področju. V pogovoru, ki ga je vodila Katja Mohar Bastar, direktorica DIH Slovenije, so sodelovale Nika Jeršič, CyberNight, študentka na Univerzi v Mariboru (Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko), Gordana Kisilak, SeedsForTheFuture, Huawei Technologies Ljubljana d.o.o., Katja Kraškovic, dekanja GEA College, Nataša Prvinšek Torlak, Girls_Do_Code, Digital School d.o.o., in Ana Robnik, S&T Iskratel d.o.o.

Dogodek so organizirali Sekcija za kibernetsko varnost SeKV, ki deluje v okviru Združenje za informatiko in telekomunikacije, ICT innovation network / IKT horizontalna mreža in DIH Slovenije.

EYS2023 News 0903 Prejšnji prispevek

Evropsko leto spretnosti 2023: Komisija dosegla politični dogovor

Rudolfovo dogodek 2 Naslednji prispevek

Znanstveno in tehnološko središče Rudolfovo iz Novega mesta praznuje prvo obletnico delovanja