Evropskim predstavnikom, ki jih je v Digitalnem središču Slovenije gostil slovenski minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek, se je predstavilo kar 11 podjetij, ki skozi svoje delovanje sledijo osrednji temi neformalnega srečanja »Gradimo zeleno, ustvarjalno in pametno prihodnost«. Podjetja Lotrič Meroslovje, Beti, Tekstina, AqufilSLO, Steklarna Hrastnik, EQUA, Donar, Iskraemeco, Elan in Magnet Design so se predstavila z izdelki, storitvami oz. rešitvami, ki dodano vrednost ustvarjajo z vključevanjem prvin modela krožnega gospodarstva ter trajnostnih usmeritev. Prav slednje neformalno srečanje ministrov, pristojnih za konkurenčnost, izpostavlja kot gibalo dodane vrednosti v gospodarstvu. Razprava celotnega zasedanja, ki sicer poteka na več lokacijah, je osredotočena na tekstilno industrijo ter energetsko intenzivne industrije.

Digitalno središče Slovenije je v času predsedovanja Slovenije Svetu Evropske unije stičišče slovenskega razvoja in gospodarskega napredka. Njegova povezovalna vloga med podjetji in mednarodnimi gospodarskimi delegaciji je bila v okviru neformalnega srečanja predstavljena tudi evropskim gostom, aktivnosti povezovanja slovenskega gospodarstva s tujimi gospodarskimi delegacijami se s tem šele začenjajo. Digitalno središče Slovenije bodo v prihajajočih mesecih obiskale številne tuje delegacije, številni dogodki, delavnice in slovenska inovativna podjetja pa na obisk vabijo tudi domačo javnost.

Dvodnevni dogodek, katerega del je bil obisk v Digitalnem središču Slovenije, poteka na več lokacijah, Več o dogajanju v okviru predsedovanja Slovenije Svetu EU najdete TUKAJ.

21 07 15 Slovenska digitalna koalicija 2 Foto Žan Kolman UKOM Prejšnji prispevek

Digitalizacija je nacionalna prioriteta na poti k digitalni in zeleni Sloveniji

DSS po nova znanja foto Matjaž Očko Naslednji prispevek

Dnevi eZdravja v znamenju digitalne preobrazbe zdravstva in podatkovnih prostorov