E-vinjeta pomeni nov, sodoben in digitaliziran način plačevanja cestnine za motorna vozila z največjo dovoljeno maso do 3500 kilogramov. Osnovne značilnosti e-vinjete se od klasične vinjete v obliki nalepke bistveno ne razlikujejo. Z nakupom e-vinjete si zagotovite pravico do uporabe vseh avtocest in hitrih cest v državi za čas veljavnosti e-vinjete. E-vinjeta je vezana na registrsko označbo vozila, zato je pomembno, da ob nakupu pravilno navedete registrsko številko in državo registracije vozila ter izberete e-vinjeto za pravilen cestninski razred. Več o e-vinjetah lahko preberete TUKAJ.

Ministra Vrtovec in Andrijanič sta prepričana, da gre za državljanom prijazno novo e-storitev in odličen primer digitalne rešitve po meri državljanov.

Partnerji Digitalnega središča Slovenije, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, SPIRIT Slovenija, javna agencija, DIH Slovenije in družba BTC pozdravljajo digitalizacijo cestninjenja. Da so v DARS-u za kraj nakupa izbrali prav Digitalno središče Slovenije ni naključje, saj prav Digitalno središče v času predsedovanja Slovenije Svetu EU predstavlja stičišče slovenskega razvoja in gospodarskega napredka, kjer se vse do konca leta predstavljajo najnaprednejše, tudi digitalizirane rešitve.

Krka dss 1 1536x864 Prejšnji prispevek

Krka - tehnologija in znanje za dostopno zdravljenje

Novinarska Foto Matjaz Ocko Naslednji prispevek

Brezplačne delavnice robotike za otroke in predstavitve robotov, ki organizacijam lajšajo poslovanje