27. januar 10:00 - 14:00

VSI ODTENKI BIM: Pomen knjižnic BIM v procesu digitalizacije v projektivi in gradbeni operativi

27. januar 2022

10:00 - 14:00

Spletni dogodek

O dogodku in prijave

Prijavi se na dogodek

Uvajanje digitalizacije v slovenski gospodarski prostor, kjer gradbeništvo predstavlja pomemben segment in element pri ustvarjanju bruto družbenega proizvoda, postaja vedno bolj pomemben element posodabljanja gradbene panoge, ki predstavlja drugi steber gospodarstva v strukturi gospodarstva. Do sedaj smo v Sloveniji odlične rezultate uvajanja digitalnih platform, predvsem na poudarku uporabe BIM, zabeležili v projektivi, medtem ko so rezultati v gradbeni operativi in kasneje v upravljanju objektov slabši, čeprav se situacija tudi tukaj počasi izboljšuje.

NAMEN SEMINARJA

Namen je predstaviti zelo pomemben segment uporabe BIM v praksi. Gre za uvajanje digitalnih knjižnic in katalogov, ki si v Sloveniji šele utirajo pot v njihovo praktično uporabo, tako v projektivi kot gradbeni operativi. Pri tem je še posebej pomembno, da proizvajalci izdelkov projektantom, dobaviteljem in izvajalcem zagotovijo digitalne izdelke. Zelo pomembno dejstvo je, da proizvajalci gradbenih izdelkov in polizdelkov ter pohištvene in druge opreme potrebujejo digitalne predstavitve in knjižnice BIM za svoje izdelke, da jih lahko projektanti vključijo v projekte BIM pri novogradnjah ali prenovah. Digitalni izdelki v obkiki knjižnic BIM omogočajo lažje projektiranje in trženje izdelkov z dejansko geometrijo, materiali in lastnostmi v vseh razpoložljivih izvedbah proizvajalca.


Seminar je namenjen:

  • arhitekturnim birojem,
  • projektantskim podjetjem,
  • izvajalskim podjetjem na področju gradbenih, obrtniških in instalacijskih del,
  • industriji gradbenega materiala,
  • javnim naročnikom,
  • gradbenim stanovskim združenjem,
  • inženirskim stanovskim združenjem,
  • arhitekturnim stanovskim združenjem.

KREDITNE TOČKE
Pooblaščeni in nadzorni inženirji za udeležbo na seminarju pridobijo 2 kreditni točki iz izbirnih vsebin skladno s Splošnim aktom o stalnem poklicnem usposabljanju pooblaščenih inženirjev IZS.

Člani ZAPS z udeležbo na seminarju pridobijo 3 kreditne točke - sklop B (Teorija in referenčna praksa).

OBVEŠČAMO VAS, DA SO PRIJAVE ZARADI VELIKEGA ŠTEVILA PRIJAVLJENIH, ZAPRTE.

Sdpb 26012022 Prejšnji prispevek

Nizozemsko-slovenski poslovni primeri in priložnosti za zeleno rast in krožnega gospodarstva

Webinar Zakaj digitalizacija ostaja na papirju Naslednji prispevek

Webinar: Zakaj digitalizacija ostaja na papirju?