09. julij 09:00 - 10:00

Slovesno odprtje Digitalnega središča Slovenije

09. julij 2021

09:00 - 10:00

virtualno

MGRT, SPIRIT Slovenija, DIH Slovenije, BTC d.d.

https://youtu.be/6DUghcQdNoE
info@dihslovenia.si

O dogodku in prijave

Prijavi se na dogodek

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, SPIRIT Slovenija, javna agencija, Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije in družbo BTC kot partnerji Digitalnega središča Slovenije delimo veliko pričakovanje pred odprtjem Digitalnega središča Slovenije, ki bo zaživelo v času predsedovanja Slovenije Svetu Evropske unije 2021 in bo predstavljalo stičišče razvoja, inovativnosti in napredka slovenskega gospodarstva.

Posebnost Digitalnega središča Slovenije je njegova hibridnost, saj bo Digitalno središče Slovenije vzpostavljeno tako v fizičnem okolju, v BTC City Ljubljana, kot tudi v virtualnem okolju.

Vljudno Vas vabimo k spremljanju virtualnega slovesnega odprtja Digitalnega središča Slovenije, v petek, 9. julija 2021, ob 9. uri na spletni povezavi, ki jo na spodnjem gumbu.

Dogodek bodo s svojo prisotnostjo pospremili minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek, ministrica za izobraževanje, znanost in šport prof. dr. Simona Kustec ter minister za javno upravo Boštjan Koritnik.

Digitalno središče Slovenije, ki bo v večji meri namenjeno predstavitvi gonilne sile slovenskega gospodarstva – podjetjem, bo poskrbelo za predstavitev najnaprednejših slovenskih podjetij, organizacij in posameznikov, omogočilo bo povezovanje novih tehnologij s širšo javnostjo, ponudilo bo izobraževalne programe za uporabo novih tehnologij za različne ciljne skupine ter predvsem vzpostavilo bo priložnost predstavitve slovenskega znanja in tehnološkega razvoja lokalni in mednarodni javnosti. Njegovo delovanje bodo podrobneje predstavili generalni direktor Direktorata za internacionalizacijo, podjetništvo in tehnologijo Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo Jernej Salecl, direktor SPIRIT Slovenija, javne agencije, dr. Tomaž Kostanjevec, Direktorica Digitalnega inovacijskega stičišča Slovenije mag. Katja Mohar Bastar in predsednik upravnega odbora družbe BTC Jože Mermal.

Vabimo Vas, da se nam pridružite in s svojo virtualno prisotnostjo počastite otvoritev Digitalnega središča Slovenije.

Banner Pametne skupnosti in digitalna ekonomija Prejšnji prispevek

Pametne skupnosti in digitalna ekonomija

Banner poletno srecanje partnerstva Edison Naslednji prispevek

Poletno srečanje partnerstva EDISON