02. december 14:00 - 17:00

Kreativna robotika in robotika v umetnosti

02. december 2021

14:00 - 17:00

DIH SLOVENIJA

DVORANA 1, Ulica Gledališča BTC 6 – Sever, 1000 Ljubljana

O dogodku in prijave

Prijavi se na dogodek

Dogodek bo obravnaval kreativno robotiko in robotiko v umetnosti. Organizator dogodka je DDTLab – dr. Maša Jazbec.

Demonstracija in predstavitev projekta NeuroYaski

Rehabilitacijski prototip NeuroYaski je nastal v sodelovanju s podjetjem za industrijsko robotiko Yaskawa. Sestavljen je iz posameznih komponent, ki združene poskrbijo za izjemno uporabniško izkušnjo. Pri projektu gre za unikaten prenos tehnologije z industrijskega na družbeno področje, kar repetitivni robotski roki vnese vrlino humanosti. Uporabnik upravlja Yaskawino robotsko roko MotoMini preko možgansko-računalniškega vmesnika (BCI), kar mu omogoča, da robotsko roko krmili neposredno z mislimi.

Demonstracija in predstavitev projekta Risalni avtomat

Risalni avtomat je robotska umetniška inštalacija, ki ustvarja skice in risbe ljudi. V inštalaciji predstavljena robotska roka se običajno uporablja v industrijski proizvodnji, medtem ko jo tukaj želimo osvoboditi in ji dodeliti umetniško nalogo.

Demonstracija in predstavitev projekta I, Human and Robot

Projekt z rabo robotov, umetne inteligence in sodelovanjem občinstva ustvarja stripe, ki so skupni izdelek človeka in robota. Medtem ko se človek pogovarja z enim od robotov in se z njim fotografira, druga robotska roka v realnem času na papir izriše strip. Združevanje komunikacije, podob in besed skupaj ustvari vizualno zgodbo, h kateri doprinašata tako človek kot stroj.

Demonstracija in predstavitev projekta robotka Eva

V okviru humanizacije tehnologij predstavljamo in razvijamo nove aplikacije za robotiko. Tako smo v času 2020/21 ustvarili osebnost in značaj humanoidnega robota NAO. Takšnih robotov je v Sloveniji in v svetu veliko, da pa bi bil naš robot nekaj posebnega, smo zanj začeli graditi osebnost in značaj. Prvi korak je bil, da smo robota personalizirali in ga poimenovali Eva.

Delavnica kreativnih »human – robot« interakcij z robotko Evo in robotom Yaskijem.

Spoznavanje robotov NAO in robotske roke Yaskawa. Predstavitev delovanja in programske opreme robotov. Spoznavanje dela s krmilnikom robotske roke Yaskawa.

Za udeležbo na dogodku je potreben PCT pogoj.

102 Spletna Stran Cloveski Viri In Robotika b 1536x836 Prejšnji prispevek

Človeški viri in robotika – roboti so namenjeni ljudem

103 Spletna Stran Tehnologije Vodenja b 1536x836 Naslednji prispevek

Tehnologije vodenja – tehnologija, zaradi katere stvari delujejo