17. oktober 10:00 - 14:30

KONFERENCA INDUSTRIJA PRIHODNOSTI 2022: Industrija je ženskega spola

17. oktober 2022

10:00 - 14:30

Cukrarna

Poljanski nasip 40, 1000 Ljubljana

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, SPIRIT Slovenija, Urad za intelektualno lastnino, Gospodarska zbornica Slovenije

https://www.gzs.si/Dogodki/17-10-2022/4-konferenca-industrija-prihodnosti
Žiga Lampe, 01 5898 424, ziga.lampe@gzs.si

O dogodku in prijave

Prijavi se na dogodek

Ključni globalni izzivi, med katere sodi tudi energetska kriza, spreminjajo dinamiko in način delovanja v ekipah, podjetjih, družbah, organizacijah. Pri tem se s kriznimi situacijami ženske in moški drugače soočajo in v krizno upravljanje in vodenje vnašajo tudi specifične veščine in kompetence.

Kljub vedenju o tem, da smo skupaj močnejši, pa so na vodstvenih položajih ženske še vedno v manjšini. Ste vedeli, da je tudi povprečna mesečna bruto plača za ženske v Sloveniji za 4,2 odstotka nižja od plače njenega moškega kolega? Krize pomenijo tudi priložnosti. Zato je čas, da presežemo razkorak med spoloma in okrepimo sodelovanje med strokovnjakinjami in strokovnjaki.

Pridružite se nam na konferenci Industrija prihodnosti 2022, kjer bo v središču vloga in pomen ženskega vodenja. Konferenco bo otvoril minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, g. Matjaž Han. V okviru dveh okroglih miz bodo gospodarstvenice razpravljale o svojem pogledu na krize kot priložnosti za razvoj, o zeleni, pametni in ustvarjalni prihodnosti industrije ter o cilju, da z večjim vključevanjem žensk v ekipe pridemo do prebojnih inovacij.

Zelene tehnološke inovacije, trende in izzive bo predstavila Anja von der Ropp iz Svetovne organizacije za intelektualno lastnino, inspirativni govor pa bo imela Ana Lukner Roljić, podjetnica in ustanoviteljica Anine zvezdice & Truhome.

PROGRAM IN PRIJAVA

Inclusion of women in digital sector 8 Prejšnji prispevek

Spletni dogodek: Inclusion of Women in the Digital Sector

Vaš naslednji digitalni korak Naslednji prispevek

Konferenca o digitalizaciji: Vaš naslednji digitalni korak