08. marec 09:00 - 16:00

Kako povečati učinkovitost storitev & trende izvoza storitev pri naprednih proizvajalcih?

08. marec 2022

09:00 - 16:00

spletni dogodek

O dogodku in prijave

Prijavi se na dogodek

Partnerski konzorcij ProsperAMnet vabi na konferenco z naslovom »Kako povečati učinkovitost storitev & trende izvoza storitev pri naprednih proizvajalcih«. Konferenca bo organizirana v okviru projekta Interreg Central Europe ProsperAMnet - Progressing Service Performance and Export Results of Advanced Manufacturers Networks, organizira pa jo Gospodarska zbornica Slovenije.

V globaliziranem svetu se napredne proizvodnje soočajo z vedno več konkurence. Dodajanje industrijskih storitev v paleto izdelkov je ključni dejavnik za povečanje vrednosti podjetja in globalno konkurenčnost. Pot za proizvajalce, ki ponujajo dodatne storitve, na primer vzdrževanje, se imenuje storitvizacija in zahteva velike spremembe znotraj podjetja, zlasti pri izvozu storitev. V prvem delu konference bodo udeleženci imeli priložnost prisluhniti izbranim govorcem iz vse Evrope, ki bodo predstavili svoje izkušnje na področju storivizacije, oblikovanja storitev in prihodnosti storitev. V drugem delu bomo udeležence razdelili v dve manjši delovni skupini glede na področje dela. Predstavniki podjetij in poslovno-podpornih organizacij (BSO) se bodo bolje seznanili z orodji za podporo naprednih proizvodnjam v zvezi z zmogljivostjo storitev in izvozom storitev, ki so bila razvita v okviru projekta ProsperAMnet, medtem ko se bodo oblikovalci politik pogovarjali o potrebnih korakih za pomoč naprednim proizvodnjam pri izvajanju sprememb.

PODROBNOSTI IN PRIJAVA

Uradni jezik konference bo angleščina. Dogodek bo potekal na spletu. Po prijavi boste prejeli povezavo do dogodka (ZOOM).

Expo business talk Prejšnji prispevek

EXPO Business Talks

Euus foto EC in Istock Naslednji prispevek

SME Digital Skills and Developing Strategies for Companies