15. november 09:00 - 15:30

IT tour: Potovanje v svet umetne inteligence: priložnosti in pasti

15.11.2023

09:00 - 15:30

Hotel Perla

Kidričeva ulica 7, 5000 Nova Gorica

DIH Slovenije, Univerza v Mariboru

O dogodku in prijave

Prijavi se na dogodek

Slovenska turistična organizacija v sodelovanju s Strateško inovacijskim partnerstvom za turizem (SRIPT) v sklopu Dnevov slovenskega turizma 15.11.2023 organizira dogodek IT-tour«. Dogodek je eden izmed ukrepov nove Strategije digitalne preobrazbe slovenskega turizma 2022-2026, ki jo je Slovenska turistična organizacija pripravila marca 2022. Letošnja osrednja tema dogodka bo aplikativni vidik umetne inteligence (UI). Umetna inteligenca je v letu 2023 z lansiranjem orodja Chat GPT in številnih drugih aplikacij sprožila val sprememb, vprašanj in diskusij o prihodnosti v vseh industrijah in družbi na globalnem obsegu. Vzporedno potekata dve veliki gibanji, in sicer tehnološka tekma za pridobivanje trga s stotinami novih aplikacij in spreminjanje podjetij, javnih sistemov in posameznikov za krepitev veščin za uporabo UI rešitev in obvladovanje njenih pasti.

Več o dogodku: https://www.slovenia.info/sl/poslovne-strani/poslovna-javnost/dst-2023/it-tour

Med udeleženci letošnjega dogodka IT tour bo tudi evropsko digitalno inovacijsko stičišče DIGI-SI.

Pridružite se nam na predstavitveni mizi v preddverju dvorane dogodka IT-tour, kjer boste dobili vpogled v napredne storitve, ki lahko spremenijo način, kako vodite in promovirate vašo ponudbo. Kot posebna zanimivost bo na našem razstavnem prostoru DIGI-SI prisoten tudi virtualni receptor. Ta tehnološka inovacija bo ponudila vpogled v prihodnost gostinskega sprejema in interakcij s strankami.

Seznanite se s številnimi storitvami s področja digitalizacije in privlačnimi oblikami sofinanciranja digitalne preobrazbe za mala in srednja podjetja. Ker se vsaka pot začne z oceno trenutnega stanja, boste lahko na razstavnem prostoru skupaj z DIGI-SI agenti izmerili vašo digitalno zrelost podjetja.

Analitično razmišljanje dogodek edih Prejšnji prispevek

Analitično razmišljanje za odporne turistične destinacije

Dobre prakse pametnih tovarn Naslednji prispevek

Dobre prakse pametnih tovarn