05. april 08:00 - 14:30

Dobre prakse pametnih tovarn

05. april 2023

08:00 - 14:30

Celjski sejem (Mala kongresna dvorana)

Dečkova cesta 1, 3000 Celje

Časnik Finance d.o.o.

https://www.pametna-tovarna.si/

O dogodku in prijave

Prijavi se na dogodek

Pod okriljem Celjskega sejma bo potekal dogodek, na katerem se bodo predstavila proizvodna podjetja in iz prve roke predstavila dobre prakse digitalizacije proizvodnje in uvajanja industrije 4.0. Praktične izkušnje in nasveti pri uvajanju digitalizacije in različnih naprednih tehnoloških praks Hermi, KLS Ljubno, Business Solutions, MPT, Mebor, Odelo Slovenija, Exor Eti in Emrocon.

V sklopu širjenja dobre prakse digitalizacije in uvedbe naprednih tehnoloških praks v industriji bosta organizirana še dva dogodka, in sicer junija in novembra.Program

8.00–8.30
Registracija udeležencev
8.30–8.35
Odprtje dogodka in pozdravni nagovor
Sabina Petrov, urednica, Tovarna leta
8.35–8.55
Nova tovarna z naprednim sistemom za upravljanje in spremljanje proizvodnje ter inovativnimi izdelki
Miran Rauter, direktor, in Damjan Kocjanc, vodja proizvodnje, Hermi; V novi tovarni so proizvodne zmogljivosti povečali za trikrat in si zadali cilj, da učinkovitost proizvodnje (OEE) v letu dni povečajo za pet odstotnih točk. Delovanje najpomembnejših strojev spremljajo sproti in v enotni podatkovni platformi analizirajo njihovo delovanje.
8.55–9.15
Sama po sebi digitalizacija ne prinese ničesar, s premišljeno do večje dodane vrednosti
Samo Mirnik, izvršni direktor za proizvodnjo in informatiko, KLS Ljubno; V najbolj robotiziranem podjetju v Sloveniji in enem izmed najbolj robotiziranih v Evropi proizvodnjo zobatih obročev za vztrajnike avtomobilskih motorjev intenzivno digitalizirajo. A sama po sebi digitalizacija ne prinese ničesar – pomembno je, da podjetje ve, kje ustvarja dodano vrednost.
9.15–9.30
Kako se spoprijeti z digitalizacijo proizvodnega procesa v podjetjih
Matic Pirih, vodja prodajne ekipe, Business Solutions; Prvi korak vsakega projekta digitalizacije je zaznava in jasna definicija internih izzivov ter prihodnjih načrtov podjetja, med glavnimi elementi uspešne digitalizacije so dobra priprava ter pravilna izbira implementatorja in pravilna izbire interne projektne ekipe.
9.30–9.50
Korak za korakom do dnevnega spremljanja učinkovitosti proizvodnje
Nika Meh, direktorica, MPT; Pridobivanje osnovnih podatkov iz strojev omogoča vse nadaljnje dejavnosti v povezavi s spremljanjem proizvodnje – reakcijski čas za napako, pregled kakovosti, sledljivost nad kakovostjo, sledljivost nad odgovornostmi zaposlenih ter spremljanje učinkovitosti proizvodnje v vsakem trenutku.
9.50–10.10
ODMOR
10.10–10.30
Dobre prakse sodelovanja znanosti in industrije na področju inovacij
s podporo SPIRIT Slovenija, javna agencija
10.30–10.45
Fleksibilna integracija strojev z zenonom v malih in velikih podjetjih
Dejan Seršen, prodajni inženir, EXOR ETI Primož Pečar, direktor, EMROCON; Eden od glavnih izzivov pri uvajanju industrije 4.0 je obvladovanje kompleksnosti. S tem namenom se vse bolj uveljavljajo različni, znotraj industrij sprejeti standardi, s katerimi se poenostavlja delo, povečuje zanesljivost ter izboljšuje združljivost med opremo.
10.45–11.00
Vloga digitalizacije in podatkov pri razvoju in izdelavi visokotehnoloških strojev za primarno obdelavo lesa
Gregor Mesec, direktor, odgovoren za sestavo strojev in digitalizacijo, Uroš Mesec, direktor, odgovoren za razvoj in proizvodnjo, Mebor; Visokotehnološke in napredne lesnoobdelovalne stroje za primarno obdelavo lesa, ki jih v Železnikih razvija in izdeluje Mebor, odlikujejo visoka stopnja avtomatizacije, visoka produktivnost in natančna obdelava izdelkov. Del razvoja namenjajo tudi razvoju in izboljšavi procesov ter digitalizacije proizvodnje.
11.00–11.20
Vitka proizvodnja in sodobne tehnologije pri serijski izdelavi zadnjih luči za prestižne znamke avtomobilov v Preboldu
Borut Kocbek, direktor, odelo Slovenija; Z izdelavo zadnjih luči prestižnih znamk avtomobilov, ki je skladna z metodologijo vitke proizvodnje, zagotavljajo izdelavo večjih količin brezhibnih izdelkov, manj zastojev, preventivno vzdrževanje, boljše načrtovanje proizvodnje, manj izgub, dobro timsko delo in drugo.
11.20–11.50
ODMOR
OGLED PROIZVODNJE PODJETJA ODELO SLOVENIJA*
12.00
Odhod na ogled - organiziran skupinski avtobusni prevoz
12.30
Ogled proizvodnje podjetja odelo Slovenija
14.30
Zaključek dogodka
*Ogled proizvodnje si bo zaradi omejitev lahko ogledalo le 100 oseb. Vsa mesta so zapolnjena s prijavami do vključno 15. marca.
Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa dogodka.
Zenske v KV Prejšnji prispevek

Ženske v kibernetski varnosti – trendi, priložnosti in aktualni izzivi

Uvajanje tehnologije Naslednji prispevek

Uvajanje digitalizacije v proizvodnih podjetjih