10. oktober 12:00 - 16:00

Demistifikacija umetne inteligence v medicini in zdravstvu

10. oktober 2023

12:00 - 16:00

MS Teams

O dogodku in prijave

Prijavi se na dogodek

V torek, 10. oktobra 2023, bo v spletni obliki od 12.00 do 16.00 potekal demistifikacijski seminar na temo umetne inteligence v medicini in zdravstvu.

Razvoj informacijskih tehnologij je pripeljal do obdobja, v katerem ustvarjamo, delimo in izmenjujemo čedalje večje količine podatkov. Ker obseg razpoložljivih podatkov presega zmožnosti običajnih, uveljavljenih računalniških sistemov za njihovo učinkovito analizo, je postalo področje umetne inteligence in strojnega učenja ključno za spopadanje s to nalogo. Medicina in zdravstvo pri tem nista nobena izjema, prinašata pa nove izzive in zahteve, kot so natančnost in zanesljivost, invazivnost pridobivanja podatkov, transparentnost napovednih modelov, dolgotrajna validacija, varovanje zasebnosti in etična vprašanja. Kljub tem izzivom sta medicina in zdravstvo zelo primerni področji za vpeljavo in uporabo metod in tehnik umetne inteligence, če se tega lotimo na ustrezen način.

Izhajajoč iz dveh desetletij praktičnih izkušenj pri uporabi umetne inteligence v medicini, bomo v okviru seminarja predstavili, kaj umetna inteligenca sploh je, in skozi različne primere demonstrirali nekaj možnosti za njeno učinkovito uporabo. Pri tem bomo opozorili na nekatere pasti, v katere se vse prehitro ujamejo premalo izkušeni razvijalci, ki pod vplivom pogosto prevelikih pričakovanj in nerealnih zahtev okolja vidijo metode umetne inteligence kot novo »magično« tehnologijo.

Seminar bo izvedel prof. dr. Vili Podgorelec iz Laboratorija za inteligentne sisteme na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko.


Registracija na seminar

Z registracijo na dogodek soglašate, da ste seznanjeni z dejstvom, da se storitev izvaja v okviru projekta EDIH DIGI-SI, ki je sofinanciran s strani Evropske unije in Ministrstva za digitalno preobrazbo. Pri tem se zavedate, da je storitev plačljiva in po ceniku DIGI-SI stane:

  • za mikro podjetja: 0,00 € + DDV
  • za mala podjetja: 50,00 € + DDV
  • za srednje velika podjetja: 100,00 € + DDV
  • za javno upravo: 0,00 € + DDV
  • za velika podjetja: 330 € + DDV

Postopek registracije:

  1. izberite seminar, ki se ga želite udeležiti;
  2. izberite tip vaše organizacije;
  3. izberite gumb “Dodaj v košarico” in nadaljujte nakup s klikom gumba “Prikaži košarico”.

Za nakup katere koli storitve morate biti prijavljeni. V primeru da še niste registrirani član EDIH DIGI-SI ekosistema, lahko to storite tukaj.

Povezavo na spletni seminar bomo vsem prijavljenim poslali pred njegovo izvedbo.


Posvet platforme varen internet Prejšnji prispevek

Posvet o vlogi in pomenu spletnih platform za varnejši in zaupanja vreden internet

EU funding klinika 11 10 2023 TPLJ 1024x683 Naslednji prispevek

EU finančna klinika – Priložnosti na področju zdravja