05. julij 14:00 - 16:00

1. Festival rešitev

05. julij 2021

14:00 - 16:00

Digitalno središče Slovenije

Digitalno središče Slovenije, Šmartinska cesta 152, Hala 1, BTC City Ljubljana

O dogodku in prijave

Prijavi se na dogodek

Ob predsedovanju Slovenije Svetu Evropske unije se bodo podjetja, ki gostujejo v razstavnem prostoru, na tedenski ravni predstavila na dogodku Festival rešitev v Digitalnem središču Slovenije - Tehnologija za ljudi.

V okviru Festivala rešitev ponujamo podjetjem enkratno priložnost, da predstavijo napredne digitalne rešitve in osvojijo eno od 12 prostih mest, ki jim bodo omogočila sodelovanje na mednarodnem sejmu Dubaj EXPO 2021.

Predstavitev podjetij v okviru Festivala rešitev poteka po principu reportaže. Vsako podjetje ima v tednu zakupa predstavitvenega prostora v Digitalnem središču Slovenije priložnost, da v 10 – 15 minutni predstavitvi na inovativen način izpostavi svojo unikatno digitalno oz. zeleno rešitev.

Komisija bo sestavljena iz predstavnikov Gospodarske zbornice Slovenije, SPIRIT Slovenija, javne agencije, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo in družbe BTC, ki bo izbrala 12 najbolj inovativnih rešitev. Pri tem bo upoštevala več kriterijev: zelena energija, pametne rešitve, digitalne rešitve, kreativnost predstavitve.

Vsak Festival rešitev (dogodek bo potekal vsak teden) bo sestavljen iz naslednjih sklopov:

  1. sprejem,
  2. predstavitev,
  3. druženje ob pogostitvi.

V okviru 1. izvedbe Festivala rešitev se bodo predstavila podjetja:

Poleg podjetij, ki sodelujejo na Festivalu rešitev, lahko obiščete tudi razstavni prostor premium sponzorja meseca julija – Lotrič Meroslovje.

Banner Srecanje start up ekosistema Prejšnji prispevek

Srečanje start-up ekosistema

Banner Pametne skupnosti in kako jih AI naredi pametnejše Naslednji prispevek

Pametne skupnosti: Kako jih umetna inteligenca naredi pametnejše?