Oddaja povzetkov za prispela predavanja in plakate za ASHPC22 je zdaj odprta. Razmislite o predložitvi povzetka o svojem delu in strokovnem znanju v zvezi z visokozmogljivim računalništvom (HPC). Natančneje, to lahko vključuje aplikacije HPC, raziskave o HPC grozdih, sistemski inženiring (shramba, programska oprema, omrežje itd.) in katero koli drugo temo, povezano s HPC. Prosimo, pošljite svoj povzetek pod https://www.ashpc.at/abstract-submission. Upoštevajte: rok za oddajo povzetka je že 16. januar 2022, obvestilo o sprejemu kot govora ali plakata pa boste prejeli do 16. februarja 2022.

Veselimo se vaših prispevkov!

Prijava za ASHPC22 in so-locirano delavnico EuroHPC Access and Hands-On je že možna na https://www.ashpc.at/registration s rokom za prijavo 24. februarja 2022, saj po tem datumu hotel ne more več pred - rezervirati sobe za nas.

ASHPC22 bo nadaljeval tradicijo letnih avstrijskih srečanj HPC, ki so potekala 2015 – 2020, in prvega avstrijsko-slovenskega srečanja HPC v letu 2021: Združevanje znanstvenikov in tehnikov z ozadjem in zanimanjem za superračunalništvo. HPC deluje na mejah računsko izvedljivih problemov in pomaga pri osvajanju novega polja znanosti. Spoznavanje trenutnih omejitev in izmenjava idej o reševanju teh vprašanj je ključnega pomena za nadaljnji razvoj znanstvene in tehnološke konkurenčnosti. ASHPC22 bo odlična priložnost za predstavitev in spoznavanje najnovejših rezultatov raziskav ter izmenjavo idej med uporabniki in ponudniki HPC virov.

EuroHPC Access and Hands-On, delavnica, ki se nahaja skupaj z ASHPC22, se bo začela 31. maja 2022 ob 9.00. Na tej delavnici se lahko naučite in razpravljate o koristih od novih evropskih sistemov HPC. Evropski Joint Undertaking za visoko zmogljivo računalništvo (EuroHPC JU) trenutno v Evropi gradi superračunalniški ekosistem svetovnega razreda, ki ga sestavlja pet petascale in trije predexascale sistemi. Ta delavnica bo ponudila informacije za organizacijsko odločanje, postopek prijave in aplikacije za končne uporabnike.

Programski odbor še vedno dela na vzpostavitvi programa za ASHPC22, da bi pripravil vznemirljivo mešanico o trenutnem stanju tehnologije HPC in prihodnjih trendih. Program bo končan v nekaj dneh in dostopen na spletni strani konference.

ASHPC22 & EuroHPC Access in Hands-On delavnico organizirata EuroCC Austria – Nacionalni kompetenčni center za superračunalništvo, velike podatke in umetno inteligenco, Avstrija in EuroCC Slovenija v sodelovanju z Dunajskim znanstvenim grozdom (VSC); Znanstveno računalništvo Research Area v Innsbrucku, Avstrija; Inštituta za informacijske znanosti Maribor (IZUM) in Slovenskega konzorcija za visoko zmogljivo računalništvo (SLING).

Za dodatne informacije in posodobitve obiščite: https://ashpc.at.

Razpisi digitalna evropa foto freepik Prejšnji prispevek

Ste pripravljeni na prve razpise programa Digitalna Evropa?

21 12 08 DSS delegacija odhaja na expo foto Arhiv DSS Naslednji prispevek

Zmagovalci Festivala rešitev z gospodarsko delegacijo odhajajo v Dubaj