Obiskovalci se boste lahko seznanili z možnostmi uporabe UI v vsakdanjem življenju, aplikacijami, ki lajšajo življenje posameznikom in podjetjem, izvedeli, s katerimi dosežki se na tem področju ponaša Slovenija, kakšen je zakonodajni okvir in kakšne spodbude so podjetjem na voljo pri uvajanju rešitev s področja UI. Ker je UI tudi ključno področje za razvoj dodatnih kompetenc poklicev prihodnosti, se bodo v središču septembra zvrstile interaktivne delavnice, prav tako pa v Digitalnem središču z obiski nadaljujejo tuje delegacije.

Središče bo v septembru gostilo tudi slovenska podjetja, ki delujejo na področju razvoja in/ali integracije UI, ob vstopu v središče se boste lahko tudi podrobneje seznanili s poslanstvom premium sponzorja meseca septembra – Mednarodnega raziskovalnega centra za umetno inteligenco (IRCAI), ki pod okriljem UNESCA deluje prav v Sloveniji. Primere dobrih praks s področja razvoja in implementacije UI v slovenskem ekosistemu bodo ponazorila slovenska podjetja.

Ne zamudite izjemno zanimivega dogodka Znanstvena odličnost na področju umetne inteligence, mednarodnega Evropskega tedna veriženja blokov (European blockchain Week 2021), ki ga bodo spremljali številni mednarodni obiski, ter mnogih drugih dogodkov. Za vse, ki se želite podati na pot uporabe umetne inteligence v poslovne namene, bosta v okviru pobude Grow Business with Google na voljo brezplačni delavnici Uporaba umetne inteligence v marketingu in Uvod v spletno prodajo in širitev v tujino.

Vabljeni v Digitalno središče Slovenije, prostor priložnosti in inovativnih rešitev. Vsi dogodki v središču so brezplačni, a ne pozabite na prijavo in izpolnjevanje PCT pogoja.

21 08 30 telekom slovenije e1630323041614 Prejšnji prispevek

Telekom Slovenije predstavlja nove rešitve na področju telemedicine in e-zdravja

DIH7 9 2021 Foto Ziga Pele 101 Naslednji prispevek

Umetna inteligenca je za Slovenijo prioriteta in prebojna priložnost