Panoga informacijsko-komunikacijske tehnologije se hitro razvija, vzporedno pa se spreminjajo tudi poslovni modeli in potrebe uporabnikov. Povpraševanje po tehničnih talentih je veliko, saj so nujno potrebni za digitalno preobrazbo družbe in gospodarstva. Vendar pa je v številnih državah opazen velik razkorak med tem, kar se mladi učijo in veščinami, ki so nujno potrebne v resničnem svetu.

Seeds for the Future je globalni program za mlade tehnološke talente, ki je od leta 2008 vključeval udeležence iz več kot 140 držav in regij. V Sloveniji je bil prvič organiziran leta 2020. Študenti in študentke se v programu usposabljajo na področjih tehnologije 5G, umetne inteligence, kibernetske varnosti, v okviru programa pa spoznavajo tudi teorije vodenja in kitajsko kulturo. Program vključuje tudi sodelovanje v mednarodnem natečaju Tech4Good. Vsi, ki uspešno zaključijo program, pridobijo certifikat ter priložnost, da se vključijo v globalni Seeds for the Future klub (alumni), ki jim ponuja nadaljnje vsebine in možnost globalnega mreženja.

Najboljši iz letošnje slovenske generacije Seeds for The Future 2023 pa se bodo lahko udeležili tudi študijskega izleta na Kitajsko.

Prijave so odprte do 30. oktobra.

Digital decade report Prejšnji prispevek

Poročilo o digitalnem desetletju 2023

Kambi Emilija Naslednji prispevek

KAMbi video in zgodba Emilije Stojmenove Duh