Že od nekdaj je zaupanje sestavni del poslovnih transakcij – a internet ni bil zasnovan z mislijo na izzive glede zasebnosti in varnosti slednjih. Zato se skladno s povečevanjem izmenjav na spletu (v osebne in poslovne namene, za bančništvo, študij, nakupovanje ipd.), na njem povečujejo tudi priložnosti in grožnje. Da bi lahko izkušnjo na spletu povsem izenačili s fizičnim svetom in zadostili potrebam sodobnih potrošnikov, moramo poiskati nove rešitve, ki večajo zaupanje v digitalne transakcije.

Na slovenskem dogodku »PRE-RWOT« bodo z nami bodo trije uveljavljeni strokovnjaki, ki so dejavni na področju razvoja tehnologije blockchain, digitalne identitete (SSI), epodpisovanja in ostalih rešitev, ki omogočajo e-storitve. Razpravljali bodo o prihodnosti digitalnega gospodarstva; tehnoloških okvirih, ki jih na tem področju snuje Evropska komisija ter tudi o tem, zakaj in kako naj podjetja uvajajo nove infrastrukture za varno e-poslovanje in s tem ohranijo konkurenčnost. Več informacij o RWOT najdete TUKAJ.

V sredo, 21. septembra 2022, se bo ob 14.00 v virtualnem okolju Confiva odvil dogodek PRERWOT, ki bo v središče postavil digitalno identiteto in tehnologijo blockchain.

Dogodek bo gostil izvrstne govorce:

  • dr. Alen Horvat (Netis),
  • Miha Poberaj (Rekono),
  • izr. prof. dr. Muhamed Turkanović (DIH Univerze v Mariboru).

Dogodek, ki ga organizirajo Združenje Blockchain Alliance Europe, Netis, Rekono in Blockchain Lab: UM je brezplačen, vendar je število mest omejeno, ravno tako je potrebna predhodna prijava, ki jo lahko opravite TUKAJ.

    WFVCONF 2022 a Prejšnji prispevek

    Si želite pogledati v prihodnost?

    Ekipa Naslednji prispevek

    Prosto delovno mesto: STROKOVNI SODELAVEC V PISARNI (M/Ž)