Slovenija je po uporabi umetne inteligence (UI) nad povprečjem Evropske unije, UI je ena od prioritet slovenskega predsedovanja Svetu EU, strateški zavezi države nadaljnjemu razvoju področja UI pa pritrjuje tudi umestitev med mesečne tematike DSS. Sodelovanje med republikama Slovenijo in Latvijo prav na področju UI dodatno poglablja podpisani sporazum med Fakulteto za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani, Institutom Jožef Stefan in Fakulteto za računalništvo Univerze v Latviji. Dodatno težo in pomen podpisanemu sporazumu dodaja prav obisk obeh predsednikov.

Predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja in predsednika Republike Latvije Egilsa Levitsa so na ogled DSS popeljali predstavniki partnerjev središča mag. Katja Mohar Bastar, direktorica Digitalnega inovacijskega stičišča Slovenije, Gregor Umek, vodja oddelka za industrijo, inovacije in promocijo tehnologije na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo, Mateja Jarc, vodja Sektorja za spodbujanje internacionalizacije pri SPIRIT Slovenija, javni agenciji, predsednik upravnega odbora družbe BTC Jože Mermal in izvršni direktor za področje marketinga in trajnostnega razvoja v družbi BTC Miha Mermal. Predstavniki partnerjev so predsednikoma Slovenije in Latvije predstavili temeljno poslanstvo DSS. Predsednika sta obisk v Digitalnem središču Slovenije sklenila z obiskom razstavljavcev s področja UI.

Digitalno središče Slovenije, največji gospodarski dogodek v času predsedovanja Slovenije Svetu EU, soustvarjajo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, Spirit Slovenije, javna agencija, DIH Slovenije in družba BTC. Premium sponzor meseca umetne inteligence je Mednarodni raziskovalni center za področje umetne inteligence (IRCAI), ki deluje pod okriljem UNESCA.

Vstop v Digitalno središče Slovenije je prost, prav tako so vsi dogodki brezplačni.

01 DSS B Cweek Foto Studio Bomba 1536x1024 Prejšnji prispevek

Slovenija bo z NFT žetoni kot prva država na svetu promovirala turizem in gospodarstvo

Cyber security foto freepik Naslednji prispevek

1. teden oktobra v Digitalnem središču Slovenije za izboljšanje kibernetske varnosti za MSP