Digitalno središče Slovenije (DSS) ni le stičišče gospodarskega napredka in razvoja, ampak s svojo povezovalno vlogo tedensko združuje in izobražuje številne generacije. Partnerji Digitalnega središča Slovenije si prizadevamo za krepitev kompetenc celotne družbe, z delavnicami za starejše pa nadgrajujemo dozdajšnje aktivnosti na področju približevanja tehnologije starejšim. Skupaj s Simbiozo, ki temelji na medgeneracijskem sodelovanju in spodbujanju vseživljenjskega učenja, smo skupaj s starejšimi spoznavali uporabo pametnih telefonov, aplikacij in se učili brskanja po spletu.

Med aplikacijami, na primer, so starejši spoznali brezplačno aplikacijo MAGDA, ki so jo v Simbiozi razvili v sodelovanju z družbo BTC in na enem mestu starejšim ponuja vse zanje pomembne informacije.

V Digitalnem središču Slovenije – Tehnologiji za ljudi, želimo s tovrstnimi izobraževalnimi delavnicami okrepiti digitalne kompetence družbe kot celote.

Digitalno središče Slovenije je največji gospodarski dogodek v času predsedovanja Slovenije Svetu Evropske unije, pri katerem sodelujejo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, Spirit Slovenije, javna agencija, Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije in družba BTC.

Vstop v Digitalno središče Slovenije je prost, prav tako so vsi dogodki brezplačni. Obiščite nas!

Vavcer pic Prejšnji prispevek

Podjetniški sklad je znova odprl vavčerja za digitalno strategijo in kibernetsko varnost

DSS mesec kibernetske varnosti 4 foto Matjaz Ocko Naslednji prispevek

Med uporabo wi-fi omrežja kdaj pomislite na varnost?