Digitalizacija, proces pretvarjanja informacij in poslovnih procesov v digitalno obliko, je v sodobnem poslovnem svetu postala ena ključnih gonilnih sil napredka. Za mala in srednje velika podjetja (MSP) je digitalizacija še posebej pomembna, saj omogoča konkurenčnost na globalnem trgu, optimizacijo poslovnih procesov in boljše odzivanje na potrebe trga.

MSP se pogosto srečujejo z izzivi v smislu omejenih virov in potreb po hitri adaptaciji na spreminjajoče se tržne razmere. Digitalne rešitve jim omogočajo, da postanejo bolj agilni, povečajo svojo produktivnost in optimizirajo stroške.

To so globlje izpostavili na prvem dnevu konference ZaDIHajmo digitalno. Izpostavili so pomembnost digitalizacije, zlasti za mala in srednje velika podjetja, in upodobili sliko prihodnosti gospodarstva, v kateri bo ključno vlogo igrala digitalizacija.

Udeleženci so pod taktirko Jake Omana, fasilitatorja inovativne učne metode LEGO® SERIOUS PLAY®, in arhitekta digitalnih rešitev Andreja Guština skupaj strnili glave in začeli razvijati lasten sistem za najem električnih skirojev.

Za okroglo mizo, pri kateri so sodelovali Alenka Marovt z Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport, Aleš Štempihar, digitalni strateg, inovator poslovnih modelov, Igor Zorko, direktor podjetja ZZI, Blaž Pavšič, direktor podjetja Roto inox, in Katja Mohar Bastar, direktorica DIH Slovenije, so se soglasno strinjali, da je bil projekt DIE-DIHSLOVENIA-2019-23 izredno uspešen pri digitalizaciji slovenskih podjetij.

Celoten članek lahko preberete v Računalniških novicah.

Dan inovativnosti Prejšnji prispevek

Podeljena priznanja za najboljše inovacije

Fotka 2023 Naslednji prispevek

Posodobljeno poročilo Napovedovanje potreb po kadrih na področju digitalnih profilov (2023)