Vsi člani ekipe CyberTeamSI so se morali najprej izkazati na kvalifikacijah, kjer je potekalo CTF tekmovanje. Z najbolje uvrščenimi posamezniki je sledil razgovor in na koncu še priprave na posebnem taboru (Bootcamp) v Portorožu, kjer je potekalo finalno tekmovanje. Tekmovalci so se 4 dni pripravljali pod mentorstvom slovenskih strokovnjakov s področja kibernetske varnosti, ki so jim predali svoje znanje, izkušnje in jih dobro pripravili na tekmovanje.

Evropsko tekmovanje European Cyber Security Challenge (ECSC) je bilo ustanovljeno na pobudo Agencije Evropske unije za kibernetsko varnost zaradi vse večje potrebe po strokovnjakih za varnost na področju IKT. Cilj tekmovanja je povečati zanimanje za kibernetsko varnost med mladimi po vsej Evropi in potencialne strokovnjake povezati z vodilnimi organizacijami na področju kibernetske varnosti.

Slovenska ekipa se bo tekmovanja ECSC letos udeležila že drugič; lani je tekmovanje potekalo v Pragi na Češkem, ECSC 2022 pa bo potekal od 13. do 16. septembra na Dunaju, udeležilo se ga bo kar 28 ekip iz Evropske unije in 5 gostujočih ekip. Ekipe se bodo soočale z izzivi iz področij kriptografije (Crypto), spletne in mobilne varnosti (Web and Mobile Security), vzvratnega inženirstva (Reverse Engineering), forenzike (Forensics) in drugih.

Vse aktualne informacije o ekipi in rezultatih tekmovanja lahko spremljate na Twitterju @CyberTeamSI.

Nagrada Go Digital Prejšnji prispevek

V okviru konference GoDigital! tudi podelitev nagrade za najboljši digitalni projekt za leto 2022

WFVCONF 2022 a Naslednji prispevek

Si želite pogledati v prihodnost?